Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:35 | 09/10/2015

Μία εμπειρία πρωτόγνωρη ήταν η τελική φάση της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων» για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Επιβεβαιώνοντας ότι οι σχέσεις του με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο ο Αλέξης Τσίπρας δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του Πάνου Καμμένου. 
 

Από την στιγμή που απογειώθηκαν από την Αθήνα με προορισμό το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι η διάθεσή του είναι πολύ καλή. Μπήκε στο κόκπιτ του μεταγωγικού C-130 με γυαλί... Top Gun και απόλαυσε την πτήση. 

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο ακόμη και να ελέγχει -ακολουθώντας τις οδηγίες των χειριστών του μεταγωγικού- κάποια από τα όργανα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους. 

Οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας είχαν φροντίσει να προμηθεύσουν τον κ. Τσίπρα με ένα από τα bomber jacket που φοράνε οι πιλότοι, το οποίο είχε το όνομα του πρωθυπουργού.

Αφού παρακολούθησε την άσκηση μαζί με την στρατιωτική ηγεσία, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον υπουργό Επικρατείας και στενό του συνεργάτη Νίκο Παππά, ο πρωθυπουργός ανέλαβε να επιθεωρήσει τις μονάδες που συμμετείχαν στην μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των ενόπλων δυνάμεων. 

Ο κ. Τσίπρας φωτογραφήθηκε με τους μάχιμους, 

Έλεγξε την ποιότητα του ψωμιού που παρασκευάζεται στα μαγειρεία εκστρατείας, 


Συνεχάρη τον μάγειρα για την ποιότητα του φαγητού που είχε παρασκευαστεί 

και για να δείξει πόσο κοντά είναι στους πολίτες δεν αρνήθηκε μια σέλφι με μια κυρία η οποία είχε την τύχη να παρακολουθήσει και αυτή την τελική φάση του «Παρμενίωνα». 

Στο μεταξύ ο κ. Τσίπρας είχε βγαλει το μπουφάν του πιλότου και είχε φορέσει ένα στρατιωτικό μπουφάν παραλλαγής που είχε και αυτό το όνομά του. Διότι καλό το αεροπορικό δερμάτινο, όμως η τελική φάση της άσκησης ήταν κατά βάση χερσαία και δεν πρέπει να αφήσουμε τους πεζικάριους να διαμαρτύρονται. Σωστά;

Μαζί με τον πρωθυπουργό, πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα για παράδειγμα και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ο οποίος παρέμεινε υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μόλις για 12 ώρες. 

Μπορεί να μην είναι στην κυβέρνηση, όμως και ο Δημήτρης Καμμένος εξασφάλισε ένα bomber jacket, ακριβώς σαν αυτό που φορούσε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. 

Στο πεδίο της μάχης όμως, κάποιες φορές γίνονται και ατυχήματα. Ο στρατός όμως δεν αφήνει πίσω τους τραυματίες. Και όταν είναι επείγουσα ανάγκη, η εγχείρηση γίνεται στο πεδίο της μάχης. 

Προτού επιστρεψουν στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μετέβησαν στην Σκόπελο για επιθεώρηση των τμημάτων Μηχανικού που αντιμετώπισαν τις καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Κι όπως σχεδόν κάθε φορά που συναντάται δημοσίως με τον κ. Τσίπρα, ο κ.Καμμένος δεν έχασε την ευκαιρία να «σφραγίσει» τη στιγμή με μία selfie. Η selfie που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter o κ. Καμμένος είναι από το ελικόπτερο Χιούι UH-1 Iroquois (και όχι HU1 όπως εσφαλμένα γράφει ο υπουργός Αμυνας στην ανάρτηση) όπου διακρίνονται σκεφτικός ο Αλέξης Τσίπρας και περιχαρής ο Νίκος Παππάς ενώ αφήνουν την Αλεξανδρούπολη και μεταβαίνουν στη Σκόπελο 

Στο ελικόπτερο εκτός των κυρίων Τσίπρα, Καμμένου και Παππάς επιβιβάστηκαν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με την σύζυγο του υπουργού Άμυνας Έλενα Τζούλη. Λεπτομέρεια: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης βοηθά την σύζυγο του Πάνου Καμμένου να δέσει την ζώνη της. 

Το διαδίκτυο πάντως, ιδίως το Twitter και το Facebook, απόλαυσαν την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στην τελική φάση της άσκησης Παρμενίων.

 

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/20151009/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%C2%AB%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%89%CE%BD%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis