Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 11/05/2016

40ωρο στο ωράριο των στρατιωτικών χωρίς υποσημειώσεις και αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση, είναι σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, η κυβερνητική πολιτική για τους στρατιωτικούς.

Η απάντηση η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας σε κοινοβουλευτικό έλεγχο μετά από επιστολή -πρόταση της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου για τα θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς, είναι γεμάτη ειδήσεις.

Αν και το 40ωρο όπως αναφέρει και ο ίδιος, ισχύει από το 1991, μέχρι σήμερα το ΥΠΕΘΑ έβαζε θέμα ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος και υπηρεσικών αναγκών, για να δικαιολογήσει την υπερωριακή απασχόληση χωρίς αμοιβή. Τώρα ίσως από το βάρος της ισοπέδωσης των ασφαλιστικών αλλά και της επικείμενης ρύθμισης για τα ειδικά μισθολόγια, ο υπουργός δεν κάνει αναφορά σε εξαιρέσεις λόγω υπηρεσιακών αναγκών.

Επίσης για πρώτη φορά δίνεται έστω και συμβολικά αποζημίωση των στρατιωτικών με την μορφή οδοιπορικών για υπερωριακή αποζημίωση, στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Ο κ. Βίτσας, επιβεβαιώνοντας και τα σχετικά δημοσιεύματα του Onalert.gr, "υποστηρίζει ότι το ΓΕΣ στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού του έχει ήδη προβεί στη διάθεση πιστώσεων στους Σχηματισμούς για την καταβολή ημερήσιας αποζημίωσης 3 ημερών εκτός έδρας για κινήσεις εκτέλεσης υπηρεσίας ".

Τέλος δίνει και νέα τόσο για το θέμα της υγειονομικής κάλυψης των Στρατιωτικών στα κέντρα φιλοξενίας που σύντομα θα αρχίσει ο εμβολιασμός τους όπως αναφέρει ενώ το θέμα τόσο των μεταθέσεων όσο και τρόπου μοριοδότησής τους θα εξετασθεί μελλοντικά .


 

 

 

 

 

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis