Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:39 | 03/01/2019

GLOCK 19 εναντίον 26. Το πρώτο είναι το compact πιστόλι που αποτελεί το μέτρο σύγκρισης για όλα τα άλλα και το δεύτερο προσφέρει ένα μείγμα απόκρυψης με αξιοπρεπή χωρητικότητα. Η ομορφιά του GLOCK 26 είναι ότι είναι μικρότερο από πολλά άλλα πιστόλια χωρίς να χάνει σε χωρητικότητα χάρει στο πλαίσιο σχήματος J.

[custom:google-ads]

Παρ’ όλ’ αυτά και τα δύο αυτά όπλα είναι πολύ δημοφιλή για κρυφή μεταφορά, αν και μερικοί πιστεύουν ότι το G19 είναι λίγο μεγάλο, γεγονός που οδήγησε στην δημιουργία του G26 - γνωστού ως Baby GLOCK που σχεδιάστηκε και κυκλοφόρησε πίσω στη δεκαετία του 1990.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανδρικό και γυναικείο μπλουζάκι με θήκη για όπλο κι όχι μόνο- Ιδανικές επιλογές για αστυνομικούς



Για πολλά στελέχη Αστυνομιών το G26 αποτέλεσε την ιδανική επιλογή ως εφεδρικό όπλο με αξιοπρεπή ικανότητα που φορτώνει τα ίδια πυρομαχικά όπως το υπηρεσιακό GLOCK 17, GLOCK 19.

Το κλειδί για να αποφασίσετε ανάμεσα σε αυτά τα δύο πολύ δημοφιλή πιστόλια 9mm είναι κατά κύριο λόγο να εξετάσετε ποια θα είναι η κύρια χρήση. Το GLOCK 26, με τον κοντύτερη κάννη και την ακτίνα σκοπευτικών (8.71 και 13.58 εκατοστά αντίστοιχα) είναι σίγουρα ένα ιδανικό όπλο για κρυφή μεταφορά.

MΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ένας οπλισμένος ληστής και ένα "στέκι Αστυνομικών" πρωταγωνιστούν σε επική διαφήμιση της GLOCK


Το GLOCK 19, από την άλλη πλευρά, είναι ότι κοντινότερο στο «τα κάνει όλα και συμφέρει». Είναι εξαιρετικό αμυντικό πιστόλι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και σε διαγωνισμούς. Η μακρύτερο κάννη κάνει το πιστόλι πιο ακριβές και την ανάκρουση πιο ελαφριά.

Το GLOCK 19 είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές πιστόλι κρυφής μεταφοράς στην αγορά μέχρι σήμερα.

Το G19 έχει ¾ του μεγέθους ενός πιστολιού Beretta 92. Το μήκος της κάννης είναι 10,16 εκατοστά και οι συνολικές διαστάσεις είναι 18,5 εκατοστά μήκος, 12,7 εκατοστά ύψος και 3.2 εκατοστά πλάτος και βάρος λιγότερο από 630 γραμμάρια (άδειο). Και το καταφέρνει αυτό έχοντας την ίδια χωρητικότητα με την Beretta (15+1).

 

Ωστόσο, το GLOCK 26 δεν είναι πολύ μικρότερο από το G19. Το GLOCK 26 Gen 4 έχει μήκος 16,3 εκατοστά, ύψος 10,59 εκατοστά και πλάτος 3.2 εκατοστά. Ζυγίζει 550 γραμμάρια άδειο και φέρει 10 + 1 σφαίρες των 9 mm, αν και η πιο συνηθισμένη aftermarket προσαρμογή είναι μια επέκταση γεμιστήρα που προσφέρει έξτρα χώρο για 2 σφαίρες και αυξάνει το ύψος λιγότερο από 1.3 εκατοστά. Είναι συμβατό επίσης με γεμιστήρες G19 και G17.

Από οικονομικής άποψης και τα δυο μοντέλα έχουν παραπλήσιες.

[custom:google-ads]

Οπότε καταλήγοντας, ποια είναι η διαφορά μεταξύ των GLOCK 19 vs 26 στις περισσότερες περιπτώσεις; Το δεύτερο είναι λίγο μικρότερο, λίγο ελαφρύτερο. Το πρώτο θα είναι λίγο πιο εύκολος στις βολές και λίγο πιο ακριβές λόγω της μακρύτερης κάννης και της ακτίνας σκοπευτικών, αν και το 26 είναι σε θέση να πετύχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από ό, τι πολλοί σκοπευτές που το χρησιμοποιούν.

Για μερικούς ανθρώπους μπορεί το GLOCK 26 να προσφέρει ευκολότερη κρυφή μεταφορά, αλλά στην πραγματικότητα ένα GLOCK 19 μπορεί να καλυφθεί εξίσου αποτελεσματικά. Βέβαια η καλύτερη συμβουλή είναι να δοκιμάστε και τα δύο αν υπάρχει η δυνατότητα και να δείτε ποιο από τα δυο κουμπώνει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δικτυωτό Γιλέκο Mesh Cοncealment Vest: Μια ιδανική επιλογή για αστυνομικούς

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis