Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:39 | 26/07/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

Για άλλη μια φορά η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ¨Παναγιά η Βοήθεια¨ έχει κλείσει τις πύλες της και δεν δέχεται ασθενείς, μάλιστα με άγνωστό χρονικό ορίζοντα λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλες οι εισαγγελικές παραγγελίες που αφορούν ψυχικά ασθενείς από την περιοχή μας και διεκπεραιώνονται ακόμα από την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ να διακομίζονται σε ψυχιατρικές δομές εκτός Πατρών, οι οποίες απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πόλη. Αυτό το γεγονός δημιουργεί εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς και το προσωπικό της Αστυνομίας αλλά και του ΕΚΑΒ. Εξαιτίας δε του συγκεκριμένου προβλήματος υπήρξαν περιπτώσεις που ψυχικά ασθενείς διανυκτέρευσαν (νοσηλεύτηκαν στην ουσία) σε Αστυνομικά Τμήματα, έως ότου προχωρήσουν οι διαδικασίες διακομιδής.

Θεωρούμε αδιανόητη αυτή την πραγματικότητά που βιώνουμε και πάλι στην Πάτρα δηλαδή να είναι κλειστή μια μεγάλη μονάδα υγείας σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο και να μην δέχεται ασθενείς, ειδικά σε μια περίοδό που πρόσφατα η θέση της Πολιτείας διατυπώθηκε με νομοθέτημα και απεμπλέκει την Αστυνομία από την παρούσα αναχρονιστική διαχείριση ασθενών με ψυχικές ασθένειες.

Περιμένουμε άμεσα από τους αρμόδιους να δώσουν λύση και να επαναλειτουργήσει η μοναδική ψυχιατρική δομή που διαθέτει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην ευρύτερη περιοχή. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είμαστε αναγκασμένοι να οδηγηθούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενών Αστυνομικών αλλά κυρίως των ασθενών που αναγκάζονται σήμερα να ξεκινούν την νοσηλεία τους… σε κάποιο Αστυνομικό Κατάστημα της Αχαΐας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ   ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis