Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:39 | 27/08/2020

Με εντολή ανακριτή ειδικοί πραγματογνώμονες αναλαμβάνουν να ρίξουν άπλετο φως σε όλες τις καταγγελίες των θυμάτων και των οικογενειών τους, που έπεσαν στον ιστό του ψευτογιατρού Ν.Κ. ακολουθώντας πιστά τις κομπογιανίτικες συμβουλές του και οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις τους οδήγησαν μέχρι και στον θάνατο.

Όπως ανέφερε στο newsit.gr ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας, ο οποίος έχει αναλάβει πολλές από τις υποθέσεις των θυμάτων που πίστεψαν στην δήθεν επιστημοσύνη του 47χρονου, ενώ ήταν και εκείνος που ξεσκέπασε το σκάνδαλο με τον “θεόσταλτο” γιατρό, όπως του άρεσε να διατυμπανίζει δεξιά κι αριστερά, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον ερχόμενο μήνα.

Η διαδικασία που εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας επιτάσσει αυτή την στιγμή τον έλεγχο όλων αυτών των καταγγελιών, ώστε από την μια όσες ισχύουν να συμπεριληφθούν στην δικογραφία και από την άλλη να φανερώσουν τυχόν συνεργάτες του Κόντου που μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι περιπτώσεις θυμάτων του “μαϊμού” γιατρού έχουν ξεπεράσει τις 100, εκ των οποίων οι 45 είναι ήδη ταυτοποιημένες περιπτώσεις στην δικογραφία, 15 προέκυψαν πριν την δημοσιοποίηση των στοιχείων του στις 22 Ιουνίου και περισσότερες από 40 από την στιγμή της δημοσιοποίησης και μετά.

Αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει στην όλη υπόθεση είναι πώς ο 47χρονος μετά τις αποκαλύψεις είχε καταφέρει να διεισδύσει σε πλήθος διαγνωστικών κέντρων και κλινικών, ενώ είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς. Σε αυτό οι αστυνομικοί θεωρούν πως καταλυτικό ρόλο ίσως έπαιξαν οι δύο συνεργοί του, σύμφωνα με την δικογραφία γιατροί, που του παρείχαν άγνωστο το πως και το γιατί τα ιατρεία τους.

Άλλο ένα αγκάθι των ερευνών στέκεται στην σχέση του ψευτογιατρού με εκκλησίες και μοναστικούς άρχοντες, καθώς σε πολλές καταγγελίες η πρώτη γνωριμία με ανυποψίαστα θύματα έγινε την ώρα της προσευχής των ασθενών ή και συγγενών τους.

Η δράση του Ν.Κ. με τον τίτλο του “γιατρού” εκτιμάται ότι μπορεί και να ξεπερνάει τα 3 χρόνια, διάστημα για το οποίο υπάρχουν ταυτοποιημένες έως τώρα περιπτώσεις θυμάτων του που όχι μόνο πίστεψαν στις θεραπείες του αλλά έφτασαν στο σημείο να τις ακριβοπληρώσουν κιόλας με τα ποσά να ζαλίζουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis