Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 30/01/2018

Η Δίωξη Ναρκωτικών προχώρησε σε 11 συλλήψεις στην περιοχή του Ζωγράφου - Βασικός στόχος ο "γιατρός" της κόκας - Πρόκειται για τον αρχηγό του κυκλώματος που διακινεί κοκαΐνη - "Βαριά" ονόματα στο πελατολόγιο

Τρέμουν στο Κολωνάκι και στα καλά στέκια της Αθήνας, τον “γιατρό” της κόκας, ο οποίος διέφυγε της σύλληψης έχοντας μαζί του τις ιδιόχειρες σημειώσεις με το “βαρύ” πελατολόγιο της συμμορίας του, που μοίραζε κοκαΐνη στο Κολωνάκι και σε θαμώνες γνωστών κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια Αττικής, η Δίωξη Ναρκωτικών -έπειτα από πολυήμερες έρευνες- κατάφερε να συλλάβει 11 άτομα στην περιοχή του Ζωγράφου. Ανάμεσα τους και μια γυναίκα, η οποία εμπλεκόταν σε δαιδαλώδες κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης και χασίς, στα καλά στέκια της Αθήνας.

[custom:google-ads]

Ο βασικός στόχος

Ωστόσο, ο βασικός στόχος των έμπειρων αστυνομικών της Δίωξης ήταν ο ένας από τους φερόμενους αρχηγούς της σπείρας, ο οποίος μάλιστα ήταν γνωστός στις καλές πιάτσες της Αθήνας ως “γιατρός”. Κι αυτό, διότι η κόκα που πούλαγε θεωρούνταν από τις καλύτερες ποιότητες που κυκλοφορούσαν στην Αττική.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο “γιατρός” είχε στα χέρια του τις ιδιόχειρες σημειώσεις με τα “βαριά” ονόματα του πελατολογίου. Κυρίως τα Σαββατοκύριακα που δεχόταν “βροχή” τις παραγγελίες, συντόνιζε τα 11 άτομα που στελέχωναν την συμμορία του. Τους  έδινε οδηγίες πού θα πάνε και πού θα δώσουν τις παραγγελίες με τις δόσεις της κόκας, που είχε δεχθεί στα δεκάδες κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του.

Οι έρευνες

Εδώ και ημέρες, οι Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής είχαν πληροφορίες για την δράση της σπείρας και πραγματοποιούσαν έρευνες, προκειμένου να την εξαρθρώσουν.

Αρχικά εντόπισαν ένα ζευγάρι από την Βόρειο Ήπειρο, που έχει ελληνική υπηκοότητα, να κινείται ύποπτα στο Κολωνάκι, Σάββατο βράδυ. Οι έμπειροι αστυνομικοί, που άλλωστε είχαν πληροφορία πως εξω από γνωστό κατάστημα της περιοχής θα γινόταν παράδοση κόκας σε πελάτη που είχε κάνει παραγγελιά στον “γιατρό”, περίμεναν αθέατοι να δουν τι θα γίνει.

Όταν τελικά διαπίστωσαν πως η πληροφορία ήταν έγκυρη και το ζευγάρι είχε δώσει στο πελάτη την δόση που είχε παραγγείλει, άρχισαν να τους παρακολουθούν διακριτικά, προκειμένου να διαπιστώσουν το κρησφύγετο της σπείρας, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργανώσεις, όπως και έγινε.

Οι συλλήψεις

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σε τέσσερα σπίτια στην περιοχή του Ζωγράφου, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν να συλλάβουν 11 δράστες. Ωστόσο, στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, ο “γιατρός” κατάφερε να γίνει “καπνός” και να διαφύγει της σύλληψης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: “Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -.521 γραμμαρίων, ποσότητα χασίς βάρους 5.700 γραμμαρίων, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, ποσότητα νοθευτικής ουσίας βάρους 350 γραμμαρίων, τέσσερα αυτοκίνητα, ένα πιστόλι 75 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 25.855 ευρώ, τρείς χρυσές λίρες, διάφορα χρηματικά ποσά ξένων νομισμάτων, οκτώ ζυγαριές ακριβείας και τριάντα δύο κινητά τηλέφωνα”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Πηγή: newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis