Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:52 | 01/12/2020

Χρειάστηκε να περάσουν 25 ολόκληρα χρόνια για να « πεισθεί» η πολιτεία, ότι τα Τ.Δ. Αστυφυλάκων της Χώρας μας και μπορούν, αλλά και δικαιούνται και πάνω από όλα οφείλουν στους σπουδαστές τους την πρέπουσα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.

Μια αναγνώριση που πέρασε « δια πυρός και σιδήρου» μέχρις ότου καταφέρει, να λάβει «σάρκα και οστά» και σίγουρα μια αναγνώριση, που έρχεται μέσα από πολύ προσπάθεια, αγώνα μεθοδικότητα και διεκδίκηση από πλευράς ΠΟΑΣΥ.

Για την παρούσα Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, ήταν αδιανόητο εξ αρχής και παράδοξο, το φαινόμενο, να εισέρχονται στην Αστυνομική Ακαδημία σπουδαστές με υψηλό αριθμό μορίων με δυνατότητα να επιλέξουν και να εισέλθουν σε οποιοδήποτε Ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Χώρας και επειδή η συνειδητή απόφασή τους, οδήγησε αυτούς στο κατώφλι της Αστυνομικής Ακαδημίας, αυτό να αποτελεί τελικά λόγο τιμωρίας και όχι επιβράβευσης, αναφορικά με την μετέπειτα εξέλιξή τους.

Γιατί ας μην κρυβόμαστε η Σχολή Αστυφυλάκων, όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι και σήμερα δεν κατάφερε να έχει, ούτε τα εχέγγυα, ούτε τις προϋποθέσεις να πιστοποιήσει στην Ακαδημαϊκή κοινότητα τον κόπο και την αναγνώριση των σπουδών, των σπουδαστών, που την επέλεγαν.

Και αυτό συνέβαινε για πολλούς λόγους και με αιτία και αναίτια.

Ίσως το δόγμα «φας πιείς Αστυφύλακας θα βγεις» καταδυνάστευε τις σκέψεις ορισμένων, ίσως και όχι…το αποτύπωμα πάντως, που άφηνε η Σχολή μας σε τελική ανάγνωση ήταν το ίδιο..ήταν ένα αποτύπωμα χωρίς όραμα και χωρίς προοπτική για τους σπουδαστές, αποκομμένο από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η παρούσα Διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε να βάλει τροχοπέδη σε αυτήν την κατηφορική πορεία και να διορθώσει αυτήν την παράδοξη κατάσταση.

Το πρώτο βήμα έγινε όταν ενέταξε το συγκεκριμένο ζήτημα ως κορυφαίο θέμα στις διεκδικήσεις της και αυτό αποτέλεσε αν μη τι άλλο, μια ανακούφιση για όλες αυτές τις σειρές Αστυφυλάκων, που εισήλθαν στην Αστυνομική Ακαδημία με το σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων, έχοντας όραμα και προοπτική ,ακούγοντας για πρώτη φορά και διαβάζοντας τις ανακοινώσεις για αγώνα για την δικαίωση των κόπων τους.

Της ανάδειξης του θέματος ακολούθησαν οι συστάσεις επιτροπών, συνεργασίες με προσωπικότητες του Ακαδημαϊκού χώρου, μελέτη, πληροφόρηση συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και κατάθεση προτάσεων, κατάθεση προτάσεων σύγχρονων προγραμμάτων εκπαίδευσης εναρμονισμένες με διεθνείς συνθήκες, εφαρμογή συστήματος πιστωτικών μονάδων, προτάσεις για ένταξη νέων μαθημάτων, με νέα συγγράμματα και βεβαίως αδιάκοπος αγώνας επιμονή και κυρίως υπομονή.

Σίγουρα δεν είναι εφικτό να αποτυπωθούν σε λίγες γραμμές οι προσπάθειες και οι ενέργειες της Ομοσπονδίας για να φτάσουμε στο άρθρο 36 του πολυνομοσχεδίου..άλλωστε αυτό είναι αντικείμενο συζήτησης και παρουσίασης στα αρμόδια όργανα, όπως επιβάλλουν οι καταστατικοί κανόνες, όμως η « εμμονή» και η επιμονή του Προέδρου της Ομοσπονδίας Γρηγόρη Γερακαράκου για την θετική έκβαση του εγχειρήματος, είναι άξια αναγνώρισης και θα πρέπει να του αποδοθεί!!!

Η εφαρμογή του άρθρου 36 του πολυνομοσχεδίου σίγουρα θα επιφέρει αλλαγές στην Σχολή Αστυφυλάκων και αυτές θα είναι θετικές και ποικίλες, τόσο ως προς την αναβάθμιση των σπουδών των Σχολών μας, όσο και ως προς την αναγνώριση αυτών.

Η δυνατότητα σεμιναρίων εξομοίωσης σε όλους όσους έχουν ήδη αποφοιτήσει, από τα ΤΔΑ της Χώρας αποτελεί αναγνώριση και διόρθωση της αδικίας, που έχουν υποστεί, όλα αυτά τα χρόνια οι συνάδελφοί μας, που εισήλθαν στην ΕΛ.ΑΣ με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων και υπήρξε αδιαπραγμάτευτο αίτημα από πλευράς ΠΟΑΣΥ.

Θα ήταν παράλειψη σε όλη αυτήν την διαδικασία που ακολουθήθηκε να μην αναγνωριστεί η σπουδαία συνδρομή, βοήθεια και γνώση, που μας δόθηκε από τον π. Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Τσάλτα Γρηγόριο και την Πολιτικό επιστήμονα –εμπειρογνώμονα Πολιτικών Ασφαλείας και Δικαιοσύνης κα Ντόρα Γιαννάκη, και τους ευχαριστούμε γι αυτό.

Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ!!!

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis