Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:27 | 28/03/2022

Ακόμη και με… μεταλλικές βάρκες τα κυκλώματα διακίνησης αλλοδαπών, προσπαθούν να περάσουν μη νόμιμους μετανάστες μέσω του ποταμού Έβρου, όπως αποδείχθηκε από πρόσφατα σύλληψη συνοριακών φυλάκων πάνω στο ποτάμι.

«Δυστυχώς οι ροές δεν σταματάνε» επιβεβαίωσε μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, πρόεδρος Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, ο οποίος υπογράμμισε πως καθημερινά γίνονται συλλήψεις σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όχι μόνο στον Έβρο. «Έχουμε συνεχόμενες επιτυχίες και χτυπήματα στα κυκλώματα διακίνησης αλλοδαπών. Το παλεύουμε όσο μπορούμε», είπε.

Δεδομένων των… περιορισμών στις μετακινήσεις που έφεραν τα κυβερνητικά μέτρα κατά του κορωνοϊού τα τελευταία δύο χρόνια, αναγκαστικά περιορίστηκαν και οι διακινήσεις αλλοδαπών, αφού τα οχήματα γίνονταν ευκολότερα αντιληπτά. Όμως, οι ροές δεν σταμάτησαν ποτέ ολοκληρωτικά, ενώ πλέον με την επιστροφή στην “κανονικότητα” γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο: μη νόμιμοι μετανάστες να προσπαθούν καθημερινά να περάσουν το ποτάμι.

Την ίδια ώρα, παρά τις υποσχέσεις για κατευνασμό στις προσκλήσεις, η Τουρκία  «δεν έχει σταματήσει να “σπρώχνει” και να βοηθάει τα κυκλώματα λαθροδιακινητών. Δεν υπάρχει καμία συνεργασία πάνω σε αυτό το τεράστιο ζήτημα. Πακτωλός χρημάτων και… η τουρκική προπαγάνδα συνεχίζεται κανονικά. Τα fake news από την Τουρκία είναι καθημερινά, τα έχουμε συνηθίσει. Όμως έχουμε συνηθίσει και τις συνεχόμενες προκλήσεις. Λειτουργούμε με αποφασιστικότητα, υπομονή και ψυχραιμία, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που συναντούμε στα σύνορά μας», δήλωσε αναλυτικά ο πρόεδρος.


Όλο στο περίμενε για προσλήψεις και οχήματα

Και μπορεί η ελληνική πολιτεία τα δύο χρόνια να έχει ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων, ιδίως μετά τα γεγονότα των Καστανεών, ωστόσο οι προσλήψεις νέων συνοριακών φυλάκων και η προμήθεια νέων οχημάτων ακόμη παραμένουν υποσχέσεις.

«Θέλω να είμαι αντικειμενικός και δίκαιος. Έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα στη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας και τις προσλήψεις συνοριακών φυλάκων στο Νομό μας και στα νησιά […]. Αλλά αναφέρομαι στα λόγια των ίδιων των υπουργών, που πριν ένα χρόνο μιλούσαν για προσλήψεις 600-800 συνοριακών φυλάκων, αλλά τώρα μιλάνε για 250», είπε ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα και οι προσλήψεις 200 συνοριακών φυλάκων στη Ροδόπη, διότι είναι το δεύτερο πέρασμα από την Τουρκία στη χώρα μας, ενώ συγχρόνως αποτελεί πέρασμα κι από Βουλγαρία. «Η Ροδόπη ενισχύεται με αποσπασμένους συναδέλφους από την υπόλοιπη Ελλάδα» γιατί υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, εξήγησε.

Αναφορικά με τα νέα οχήματα μεταφοράς, «τ’ ακούμε εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες […] σε αυτό το κομμάτι υποφέρουμε», είπε, ζητώντας από την κυβέρνηση να μην αθετήσει την υπόσχεσή της.

Πηγή: xronos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis