Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:08 | 23/11/2021

Την εργαλειοποίηση των μεταναστών και προσφύγων για οικονομικό όφελος βλέπει πίσω από τις συνεχείς απειλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος Ένωσης Συνοριοφυλάκων Νομού Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και θέτει επί τάπητος το αίτημα της ενίσχυσης του προσωπικού συνοριακής φύλαξης. Ένα αίτημα που επαναφέρει με κάθε ευκαιρία, καθώς όπως λέει «η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη. Στα σύνορα μας κατά μήκος του ποταμού Έβρου σε πάνω από 160 χλμ γίνεται ένας μεγάλος αγώνας και προσπαθούμε να χτυπήσουμε τα κυκλώματα των διακινητών με όσα μέσα διαθέτουμε και δε μπορούμε να ακούμε ότι ο Έβρος είναι ξέφραγο αμπέλι. Δυστυχώς όμως οι εγκληματίες διακινητές επέλεγαν και θα συνεχίσουν να επιλέγουν τον Έβρο, γι’ αυτό είναι αναγκαία η ενίσχυση με προσωπικό». 

Μάλιστα λόγω, ακριβώς αυτών των συνεχόμενων προκλητικών δηλώσεων από πλευράς Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, αυξήθηκε η επιτήρηση στα σύνορα και μετά από σχετική σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ, μπήκαν εμπόδια στους Κήπους και σε άλλα σημεία, καθαρά για προληπτικούς λόγους όπως γίνεται όταν υπάρχουν παρόμοιες προκλήσεις από την γείτονα τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτογραφίες: Έριξαν διαβρωτικό υγρό σε αυτοκίνητο Αστυνομικού


Και στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ειδικές Δυνάμεις

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου επιβεβαίωσε τη συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιηθεί το άδειο στρατόπεδο Παρασκευούδη για τη διαμονή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, και με ορμητήριο αυτό θα περιπολούν για όλο το 24ωρο στα σύνορα, κυρίως στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, προκειμένου να αποτρέπουν την είσοδο μεταναστών και τις δραστηριότητες των κυκλωμάτων διακινητών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εγκατάσταση και του δεύτερου τμήματος των Ειδικών Δυνάμεων έγινε με απόφαση του Δ’ Σώματος Στρατού και του διοικητή του αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, γίνεται προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση των δυνάμεων επειδή οι στρατιωτικοί που εγκαταστάθηκαν στο Σουφλί και συγκεκριμένα στην 50η Ταξιαρχία με τη συγκεκριμένη αποστολή, περιπολούν πέρα από την ορεινή περιοχή και στην παραποτάμια του Έβρου.

Έτσι, στην περιοχή υπάρχουν πλέον τρία τμήματα Καταδρομέων για τον συγκεκριμένο σκοπό, ένα στο Ορμένιο και δύο στο Σουφλί.


«Ο φράχτης ένα όπλο στα χέρια μας»

Παραδέχεται ακόμη ο κος Γιαλιαμάς ότι «ο φράχτης είναι ένα όπλο στα χέρια μας», όμως σημαντική είναι η συνεχής ενίσχυση του προσωπικού. Οι συνοριακοί φύλακες του Έβρου ακόμα περιμένουν την προκήρυξη για 250 νέους συνοριοφύλακες που θα ενισχύσουν την υπηρεσία στην περιοχή. 

Τέλος, αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές, μπορεί να έχουν μειωθεί αισθητά από τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν μετανάστες και πρόσφυγες που με τη βοήθεια των κυκλωμάτων διακινητών που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία εισέρχονται παράνομα στην χώρα μας, όπως δυστυχώς έγινε έκδηλο και με το πρόσφατο πολύνεκρο τροχαίο στα διόδια του Ιάσμου οχήματος που οδηγούσε διακινητής μεταφέροντας παράνομα στην ενδοχώρα μη νόμιμους μετανάστες.

Δήμος Μπακιρτζάκης

Πηγή: xronos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis