Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:59 | 05/08/2022

Μεγαλειώδη εμφάνιση από τον Γιάννη Κορακίδη στη σφυροβολία ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στη σφυροβολία.

Περιπετειώδης όμως ο τρόπος της απόδοσης δικαιοσύνης σε μια αδικία που πήγε αρχικά να γίνει και να στερήσει το χρυσό μετάλλιο από τον αθλητή και τη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Αρχικά εμφανίστηκε στο επίσημο σύστημα και σε πραγματικό χρόνο, έγκυρη η πολύ μεγάλη βολή στην πέμπτη προσπάθεια του Γιάννη Κορακίδη που έστειλε τη σφύρα στα 79.11μ. επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στο κόσμο στην κατηγορία Κ20 συντρίβοντας και το ατομικό του ρεκόρ (77.12μ).

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος ελέγχου εγκυρότητας μέσω του βίντεο έκρινε άκυρη τη βολή του αθλητή μας.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Ελληνική αποστολή και ο επικεφαλής ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης καθώς και ο τεχνικός διευθυντής Στέφανος Ματάκης διαμαρτυρήθηκαν έντονα, κατέθεσαν προφορική ένσταση και ζήτησαν να δουν και να αναλυθεί το βίντεο.

Έτσι και έγινε και η ελληνική αποστολή δικαιώθηκε.

Στη συνέχεια ακυρώθηκε το αποτέλεσμα και εκδόθηκε νέο με τον Γιάννη Κορακίδη να εμφανίζεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη σφυροβολία Κ20 ο οποίος χάρισε στη χώρα μας το 3ο χρυσό στην ιστορία του θεσμού και το 17ο συνολικά.

Ο Γιάννης Κορακίδης αθλητήςτου Γιάννη Χρίστογλου σημείωσε αναλυτικά τις προσπάθειες: 73.84, Χ, 69.80,Χ 75.59, 79.11, Χ.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Φινλανδος Μαξ Λαμπίνεν με 76.33μ. και το Χάλκινο ο Κύπριος Ιωσήφ Κεσίδης με 76.32.

  • Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συγχαίρουν τον αθλητή και τον προπονητή του για ην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο Νίκος Πολυχρονίου πριν από την απόδοση της έγκυρης βολής στον Κορακίδη ήταν στην 3η θέση με επίδοση 76.12μ. Από την αρχή των προσπαθειών του (γιος του παλιού πρωταθλητή στο αγώνισμα Χρήστου Πολυχρονίου) έδειξε τις προθέσεις του να πρωταγωνιστήσει στον τελικό και να διεκδικήσει μετάλλιο.

Ξεκίνησε τον αγώνα με βολή 74.20μ, στη δεύτερη προσπάθεια 74.79μ  συνεχώς βελτιούμενος στην τρίτη προσπάθεια έστειλε τη σφύρα στα76.12μ. και του έδινε θέση στο βάθρο. Στις υπόλοιπες βολές ο Πολυχρονίου σημείωσε δύο άκυρες και στην έκτη 76.05μ.

Τεράστια  επιτυχία η παρουσία των αθλητών μας στον τελικό που δείχνει την μεγάλη Ελληνική σχολή των σφυροβόλων που πρωταγωνιστούν σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Κορακίδης και Πολυχρονίου ήρθαν σωστά προετοιμασμένοι για τη μεγάλη διάκριση με ατομικά ρεκόρ 77.72μ και 77.52μ αντίστοιχα και σίγουρα ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στην κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας τους και έκλεισαν τη χρονιά τους με επιτυχία.

segas.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis