Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:27 | 14/01/2020

«Υποχρέωση του εισαγγελέα να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό» δήλωσε στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με τις επιθέσεις των καταληψιών στους αστυνομικούς με τσιμεντόλιθους, στο Κουκάκι.


O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη αποτίμησε το έργο της κυβέρνησης έξι μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, αναφέρθηκε στα κρούσματα παραβατικότητας και μίλησε για «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου» τονίζοντας ότι οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς και παρατήρησε ότι ο εισαγγελέας έπρεπε να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό.

Μετά τους έξι πρώτους μήνες της κυβέρνησης υπάρχει αίσθημα αισιοδοξίας, δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που συνάντησε την αστυνομία σε αυτό το επίπεδο. "Αυτό που επηρεάστηκε ήταν η σκέψη των ίδιων των ανθρώπων, υπήρχε μια παραίτηση. Δεν υπήρχε σχέδιο, στόχοι και στρατηγική με αποτέλεσμα να υπάρχει μια συνολική παραίτηση, μια σχεδόν αδράνεια. Η βασική αιτία είναι όλο το κλίμα που επικράτησε στην αστυνομία αυτά τα χρόνια. Η αστυνομία τα χρόνια της κρίσης ήταν στους δρόμους.", ανέφερε και πρόσθεσε: "Από την Πατησίων και και δυτικά που είναι ο Άγιος Παντελεήμονας, στην πλατεία Βικτωρίας, στην πλατεία Αμερικής, στις λαικές συνοικίες είχε να εμφανιστεί όργανο του κράτους πολλά χρόνια.Ουσιαστικά ήταν έλλειψη σχεδίου και στόχων για το πως θα αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα". Υποστήριξε ότι από τις 17 Ιανουαρίου θα υπάρχει πλήρης παρουσία της αστυνομίας σε όλη την Αθήνα και υπογράμμισε ότι η έννοια της ασφάλειας είναι συνδεδεμένη με τα δικαιώματα και την ελευθερία.

Σημείωσε επίσης ότι μόνο σε μια περίπτωση υπήρχε εκκένωση και ανακατάληψη κτιρίου και πρόσθεσε ότι οι καταληψείς δεν είχαν μέσα μωρομάνες αλλά φονικά αντικείμενα.

Πηγή:
TheCaller.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis