Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:39 | 09/07/2020

Για όλα όσα έγιναν και συμβαίνουν έξω από τη Βουλή ενημέρωσε πριν από λίγο το κοινοβούλιο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Υπάρχει μία πολύ μεγάλη συγκέντρωση έξω με 6.000-7.000 κόσμο, λέω τους υπολογισμούς της Αστυνομίας, το μεγάλο μπλοκ το συντεταγμένο που είναι του ΠΑΜΕ, είναι εκεί και η διαδήλωση συνεχίζεται», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Χίλια άτομα επιτέθηκαν κατά των δυνάμεων και έριξαν 15 μολότοφ εδώ μπροστά και τους απώθησαν οι δυνάμεις, προκειμένου να μην τραυματιστούν άνθρωποι και να μην γίνουν ζημιές σε περιουσίες. Ήδη αυτή τη στιγμή έχουν γίνει 9 συλλήψεις απ' αυτούς οι οποίοι επιτέθηκαν με μολότοφ στους αστυνομικούς και 8 προσαγωγές. Υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί και πέριξ του Συντάγματος έχουν βρεθεί πολλές αχρησιμοποίητες βόμβες μολότοφ. Υπήρχε σχέδιο από τους συγκεκριμένους και τη συγκέντρωση να διαλύσουν και να τραυματίσουν ανθρώπους».

«Εγώ ένα έχω να σας πω όσο υπάρχουμε εμείς στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν θα αφήσουμε ποτέ ούτε άνθρωποι να τραυματιστούν ούτε να γίνουν ζημιές σε περιουσίες ανθρώπων», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης απαντώντας στον κ. Τζανακόπουλο που λίγο νωρίτερα ζητούσε την παραίτησή του.

«Και όποιος χρησιμοποιεί φονικά όπλα, είτε πραγματικά όπλα είτε μολότοφ, θα συλλαμβάνεται», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης και κατέληξε: «Εμείς ως ηγεσία του υπουργείου έχουμε ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία των ανθρώπων και την ασφάλεια των αστυνομικών. Έτσι θα συνεχίσουμε».

Δείτε τις υπολοιπες δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη το βίντεο:

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis