Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:09 | 03/04/2020

«Είναι απαγορευτικό για όλους μας, τώρα που τα μέτρα είναι τόσο αποτελεσματικά, να κάνουμε παρασπονδίες και να ξεφύγουμε από την αυστηρότητα που υπάρχει», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σημειώνοντας πάντως ότι αυτό το διάστημα είναι ασήμαντος ο αριθμός των παραβάσεων που καταγράφονται καθημερινά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο Mega απάντησε στην κριτική που ασκείται από ορισμένους ότι τα μέτρα είναι υπερβολικά λέγοντας ότι «υπάρχει μεν περιορισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά όλα γίνονται για να περιοριστεί η επιδημία»: «Όσο πιο αυστηρή είναι η εφαρμογή των μέτρων, τόσο πιο γρήγορα θα εξέλθουμε από την κρίση και θα απολαύσουμε τις ατομικές μας ελευθερίες», επισήμανε.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε για ακόμη μία φορά πως δεν τίθεται θέμα για μετακίνηση στο χωριό το Πάσχα και έδωσε εύσημα στους αστυνομικούς για την δουλειά που κάνουν: «Είναι οι μικροί ήρωες της εποχής μας, είναι αυτοί που κρατούν μαζί με τους υγειονομικούς όρθια την Ελλάδα. Θέλω να τους συγχαρώ για την συνεισφορά τους στην κοινωνία», είπε,ενώ διευκρίνισε ότι αν υπήρχαν κρούσματα κορωνοϊού στην ελληνική αστυνομία, θα είχε ανακοινωθεί.

«Λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για τους αστυνομικούς. Η υγεία των αστυνομικών είναι θεμελιώδες ζήτημα»,ανέφερε ακριβώς.

Για την έκρυθμη κατάσταση στα σύνορα του Έβρου, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε πως θα ληφθούν κι άλλα μέτρα προστασίας.

«Αυτό που έγινε στον Έβρο έχει δύο διαστάσεις»,είπε. «Αφενός η Ελλάδα μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αφετέρου σε αυτό το ζήτημα όλη η Ευρώπη είναι μαζί μας. Η Frontex είναι ακόμη εκεί. Δεν εφησυχάζουμε το επόμενο βήμα είναι να επεκτείνουμε το χάρτη στα σύνορα και να λάβουμε κι άλλα μέτρα», κατέληξε.

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr


Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis