Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:39 | 15/07/2020

Την εκτίμηση ότι από τότε που έχει αναλάβει η παρούσα κυβέρνηση, επιχειρείται από την αντιπολίτευση να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει ένα όργιο αστυνομικής καταστολής, εξέφρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης υπογράμμισε ότι όποιος χρησιμοποιεί φονικό όπλο, όπως είναι η μολότοφ, εναντίον αστυνομικών ή δρα εναντίον της ανθρώπινης ζωής και της ιδιωτικής περιουσίας, θα συλλαμβάνεται: «Σε μια συγκέντρωση 7.000 ανθρώπων ενάντια στο νόμο που ψηφίσαμε για τις πορείες και τις συναθροίσεις, εμφανίστηκαν περίπου 300 άνθρωποι και άρχισαν να εκτοξεύουν φονικές μολότοφ εναντίον αστυνομικών για να τους κάψουν. Και είχαμε και τραυματίες αστυνομικούς. Εκεί λοιπόν έγιναν 9 συλλήψεις. Όποιος χρησιμοποιεί τέτοια όπλα,  όπως φονικές μολότοφ, εναντίον αστυνομικών ή εναντίον ιδιωτικής περιουσίας ή ανθρώπινης ζωής, θα συλλαμβάνεται», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο αντιμετώπισής τους από την αστυνομία.

 

Χρυσοχοΐδης: Θλιβερό να συνδέεται ο θάνατος του 26χρονου με τις καταγγελίες για αστυνομική βία

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στην περίπτωση του 26χρονου που πέθανε στο Βόλο, χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν αν συνδέσουν τον θάνατό του με ένα περιστατικό που συνέβη ένα μήνα πριν και τις καταγγελίες που είχαν γίνει για χρήση αστυνομικής βίας εναντίον του. Δήλωσε, επίσης, ότι η περίπτωση θα διερευνηθεί πλήρως και υπογράμμισε ότι η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει παρουσία του Εισαγγελέα.

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στη συμβολή της αστυνομίας στη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού υπογραμμίζοντας ότι η αστυνομία εκτελεί εντολές και όποιες αποφάσεις ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο, αυτή θα κάνει τη δουλειά της.


Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis