Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:52 | 16/10/2020
Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με τη διαδικασία υποβολής αιτημάτων από τους καταδικασθέντες, με τα οποία ζητούν να τους δοθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι τον δεύτερο βαθμό και έτσι να μην οδηγηθούν στη φυλακή.
 
Παρόντες σήμερα στη δικαστική αίθουσα είναι 14 εκ των καταδικασθέντων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε επτά έτη κάθειρξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
 
Εξω από τη δικαστική αίθουσα και ο Κασιδιάρης
 
Έξω από τη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αναμένει να έρθει η σειρά της υποβολής του δικού του αιτήματος για αναστολή της ποινής των 13 ετών και 6 μηνών μέχρι το Εφετείο.
 
Κοιμήθηκε φούρναρης και ξύπνησε βουλευτής
 
Ο Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος κατά το παρελθόν δήλωνε με καμάρι ότι κοιμήθηκε φούρναρης και ξύπνησε βουλευτής, ζήτησε μέσω της συνηγόρου του να μην οδηγηθεί ξανά στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή των 5 ετών και 6 μηνών με ελαφρυντικό. «Το μόνο που ξέρει είναι να να κάνει τυρόπιτες και πεϊνιρλί, έχει ένα μαγαζάκι, με αυτό μεγαλώσει τα παιδιά του», είπε η συνήγορός του, συμπληρώνοντας ότι «έχει ήδη 12 μήνες προφυλάκιση και 4 μήνες μεροκάματα, δηλαδή έχει σχεδόν εκτίσει την ποινή του, μέχρι το εφετείο θα έχει εκτίσει το 95% της ποινής του. Έχει τηρήσει όλους τους περιοριστικούς όρους μέχρι σήμερα, δεν είναι ύποπτος φυγής. Θα είναι υπέρμετρη και δυσανάλογη η ζημιά που θα υποστεί εφόσον μπει στη φυλακή».
 
Ο Αλεξόπουλος είναι ζωέμπορος
 
Η υπεράσπιση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, που καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη με ελαφρυντικό ανέφερε ότι «δεν είναι επικίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων, έχει γνώριμη διαμονή, είναι ζωέμπορος, πουλά και αγοράζει ζωοτροφές στο λιανικό εμπόριο, ζει την οικογένειά του από την εργασία του και δεν ξέρει να κάνει τίποτε άλλο".
 
Για τον Μιχάλη Αρβανίτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών με ελαφρυντικό ο συνήγορός του τόνισε ότι «είναι παλιός δικηγόρος της Πάτρας, έχει γνωστή διαμονή, τήρησε όλους τους όρους. Θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη εάν μπει στη φυλακή, είναι 75 ετών».
 
Τι ζήτησε ο συνήγορος της Ζαρούλια
 
Ο δικηγόρος της Ελένης Ζαρούλια ζήτησε να δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, λέγοντας ότι «έζησε τον πιο σκληρό καταναγκασμό. Τέθηκε σε κατ´οίκον περιορισμό, μπορούσε να πηγαίνει μόνο στη φυλακή να επισκέπτεται τον άνδρα της και στο φαρμακείο».
 
Νωρίτερα, συνήγορος καταδικασθέντων για επιθέσεις ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής μιλώντας για το θέμα της αναστολής υποστήριξε: «Πως είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή να δίνεται αναστολή. Εδώ έχουμε δυο Ελληνες με επτά χρόνια…». Και πρόσθεσε πως «η Χρυση Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».
 
Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis