Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:41 | 26/08/2020

Την πρώτη του ανάρτηση μετά την καταδίκη του από ελληνικό δικαστήριο για επίθεση και προσπάθεια δωροδοκίας της Ελληνικής Αστυνομίας, έκανε ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, λέγοντας πως η αλήθεια «δεν μπορεί να κρυφτεί». Την ίδια ώρα, η σύντροφός του κατηγορεί τις ελληνικές Αρχές πως λένε ψέματα για να καταστρέψουν την φήμη του.

Ο 27χρονος Χάρι Μαγκουάιρ τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 21 μηνών με αναστολή μετά την καταδίκη του για την φιλονικία στην Μύκονο. Ο διάσημος ποδοσφαιριστής, που σκοπεύει να ασκήσει έφεση, ισχυρίστηκε ότι ήταν το θύμα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου της Σύρου και αργότερα δημοσίευσε ένα απόσπασμα από τον Βούδα, στα δύο εκατομμύρια των οπαδών του στο Instagram.

Το απόσπασμα έλεγε: «Τρία πράγματα δεν μπορούν να κρυφτούν για πολύ: ο ήλιος, το φεγγάρι και η αλήθεια – Βούδας». Η αδερφή του, Ντέιζι πόσταρε ακριβώς την ίδια φράση λίγες ώρες μετά την ενοχή του αδερφού της.

Η ανάρτηση του Χάρι Μαγκουάιρ για την αλήθεια

 

Τα νομικά δεινά του Χάρι Μαγκουάιρ ανάγκασαν το αφεντικό των Three Lions Γκάρεθ Σάουθγκέιτ να ανακοινώσει την αποχώρηση του ποδοσφαιριστή από την Εθνική Αγγλίας. «Υπό το φώς των εξελίξεων μπορώ να επιβεβαιώσω την αποχώρηση του Χάρι Μαγκουάιρ από την εθνική Αγγλίας για τους αγώνες κατά της Ισλανδίας και της Δανίας» ανέφερε στην δήλωσή του.

Ο ποδοσφαιριστής – ο πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός στον κόσμο – δεν ήταν παρών στην δική που έγινε χθες στην Σύρο. Κρίθηκε ένοχος για επίθεση, δημόσια εξύβριση και προσπάθεια δωροδοκίας αστυνομικού. Σε δήλωσή του χθες, είπε: «Μετά την ακρόαση, έχω δώσει οδηγίες στην νομική μου ομάδα με άμεση ισχύ να ενημερώσει τα δικαστήρια για την προσφυγή μας. Παραμένω δυνατός και σίγουρος για την αθωότητά μας σε αυτό το ζήτημα – αν μη τι άλλο εγώ, η οικογένεια και οι φίλοι μου είμαστε τα θύματα».

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένου του αδερφού του Μαγκουάιρ, Τζόε, κρίθηκαν επίσης ένοχοι με παρόμοιες κατηγορίες και καταδικάστηκαν σε 13 μήνες φυλάκιση. Οι ποινές και για τους τρεις έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Τι δήλωσε δικηγόρος των αστυνομικών

Ο Ιωάννης Παραδείσης, δικηγόρος δύο εκ των 6 αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση, δήλωσε στην Daily Mail πως ο Μαγκουάιρ θα έπρεπε να ντρέπεται και πως «εφηύρε ένα ψέμα και δεν είχε την ευπρέπεια να ζητήσει συγνώμη». Όπως είπε: «Προσέβαλε τους αστυνομικούς μας και αυτός και οι φίλοι του τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς μας. Έπρεπε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και χτυπήθηκαν πολύ από τον Μαγκουάιρ, τον αδερφό του και τον φίλο τους».

 

 

 

O Χάρι Μαγκουάιρ με την σύντροφό του στην Μύκονο, μία μέρα πριν το επεισόδιο

O Χάρι Μαγκουάιρ με την σύντροφό του στην Μύκονο, μία μέρα πριν το επεισόδιο

 

 

 

Και συνέχισε, λέγοντας: «Ο Μαγκουάιρ και οι φίλοι του εφηύραν μια ιστορία για τους Αλβανούς που επιτέθηκαν στην αδερφή του. Δεν έχω ξανακούσει τέτοια σκουπίδια. Αυτή ήταν μια επαίσχυντη προσπάθεια να καλυφθεί η αηδιαστική συμπεριφορά τους αλλά ήταν παράλληλα και μια προσβολή για τους Αλβανούς και την ελληνική αστυνομία. Ο Μαγκουάιρ είναι πρότυπο, θα έπρεπε να κατεβάσει το κεφάλι του από ντροπή και να επιστρέψει στην Ελλάδα για να ζητήσει συγνώμη».

Στο πλευρό του και η σύντροφός του - Με αηδιάζουν

Την ίδια ώρα, και η σύντροφός του Φερν Χόκινς, που βρισκόταν μαζί του στην Μύκονο, θέλησε να υπερασπιστεί τον ποδοσφαιριστή, κατηγορώντας την ελληνική αστυνομία για «ψεύδη» και ισχυρίστηκε ότι τον χτύπησαν επανειλημμένα, φωνάζοντας πως η ποδοσφαιρική του καριέρα έχει τελειώσει.

Συγκεκριμένα, η σύντροφός του, κατέφυγε στο Twitter για να αναλύσει τις κατηγορίες εναντίον του συντρόφου της, λέγοντας πως «την αηδιάζουν». Όπως έγραψε: «Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν για να καταστρέψουν την φήμη του Χάρι και όποιος πιστεύει αυτά τα ψέματα, είναι σε πλάνη. Ο Χάρι ήξερε πως γνώριζαν ποιος ήταν την ώρα τον χτυπούσαν επανειλημμένα προτού του φωνάξουν πως η ποδοσφαιρική του καριέρα έχει τελειώσει και πως δεν θα παίξει ποτέ ξανά. Με αηδιάζουν».

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis