Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 22/08/2020

Ελεύθερος αφέθηκε από την εισαγγελία της Σύρου ο Χάρι Μαγκουάιρ το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του mykonosvoice.gr, ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την άσκηση δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμφθηκε στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Σύρου με την αυτόφωρη διαδικασία πλην όμως η δίκη του αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, 25 Αυγούστου.

Μέχρι τότε ο Μαγκουάιρ και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι και εφόσον έχουν διορίσει συνηγόρους που θα τους εκπροσωπήσουν στο δικαστήριο της Τρίτης μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα. Σε βάρος του 27χρονου και των δύο συγκατηγορουμένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη κατά συρροή κα εξύβριση κατά συρροή.

Επίσης κατά του Μαγκουάιρ και ενός φίλου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου κατά συρροή και για το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλου.

Σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα που κυριάρχησαν στον βρετανικό Τύπο το πρωί του Σαββάτου, 22 Αυγούστου, ο Χάρι Μαγκουάιρ πιάστηκε στα χέρια με άλλους τουρίστες γιατί εκείνοι έκαναν κακοήθη σχόλια για τις κοπέλες που συνόδευαν αλλά και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου και αγωνίζεται ο αμυντικός.

Μάλιστα, στα βρετανικά Μέσα επικρατούσε σάλος από τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον ποδοσφαιριστή μεθυσμένο να πιάνεται στα χέρια με άλλους τουρίστες στη Μύκονο, κάτι που φαίνεται και από το βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Χάρι Μαγκουάιρ: Χαράκωσαν την αδερφή του στο μπράτσο

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε απειλές και ύβρεις από συμπατριώτες του, με τα αίματα να ανάβουν όταν αντιλήφθηκε ότι ένας εξ αυτών χαράκωσε με αιχμηρό αντικείμενο την αδερφή του στο μπράτσο. Όσον αφορά το θέμα της δωροδοκίας, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, αποδίδεται σε παρεξήγηση, καθώς ο ποδοσφαιριστής ζήτησε να μάθει αν πρέπει να πληρώσει κάποιο ποσό ως πρόστιμο για το περιστατικό.

Μαζί με τον Χάρι Μαγκουάιρ βρίσκονται δύο νομικοί από την Αγγλία, αλλά και τρεις Έλληνες δικηγόροι.

Το χρονικό της σύλληψης του Χάρι Μαγκουάιρ

Ο ποδοσφαιριστής είχε εμπλακεί σε καυγά μεταξύ δύο παρεών, μαζί με τον αδερφό του και έναν φίλο τους, την ώρα που επιβιβάζονταν σε βαν για να φύγουν έξω από κλαμπ του νησιού, με αποτέλεσμα πολίτες να ειδοποιήσουν τις Αρχές. Όταν αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο για να παρέμβουν, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής και οι συμπατριώτες του επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά, ενώ χτύπησαν τον έναν από τους αστυνομικούς.

Αφού κατάφεραν να τους ηρεμήσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησαν από τα τρία άτομα να τους ακολουθήσουν με το βαν στο αστυνομικό τμήμα. Όταν έφτασαν εκεί όμως κατέβηκαν από το όχημα, το έβαλαν στα πόδια φωνάζοντας και βρίζοντας. Κλήθηκαν ενισχύσεις και οι ο ποδοσφαιριστής με την παρέα του καταδιώχθηκαν και ακινητοποιήθηκαν, αφού προσπάθησαν πάλι να ξεφύγουν χτυπώντας τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα οι προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις για εξύβριση και σωματικές βλάβες. Ο Χάρι Μαγκουάιρ κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αστυνομικούς προκειμένου να μην σχηματίσουν δικογραφία.

Στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος της Σύρου πέρασε τη νύχτα ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χάρι Μαγκουάιρ μετά τη σύλληψή του από αστυνομικούς έξω από μπαρ της Μυκόνου μετά από καυγά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό. Στην επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί οι οποίοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς στη Μύκονο

Συνελήφθησαν (21 Αυγούστου 2020) στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού τμήματος Μυκόνου, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 27, 28, και 29 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων – δικαστικών λειτουργών, απείθειας, σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απόπειρας δωροδοκίας υπαλλήλου. Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες περιπολούντες αστυνομικοί σε περιοχή της Μυκόνου επενέβησαν και εξομάλυναν διένεξη μεταξύ πολιτών, ωστόσο τρεις αλλοδαποί εμπλεκόμενοι στο περιστατικό στράφηκαν εναντίον τους, εξυβρίζοντας και χτυπώντας έναν αστυνομικό με γροθιές.

Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, όπου κατά την άφιξή τους αντιστάθηκαν σθεναρά, απωθώντας και χτυπώντας τρεις αστυνομικούς. Στη συνέχεια ένας από τους συλληφθέντες αποπειράθηκε να προσφέρει χρήματα ώστε να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία σε βάρος τους. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου».

Πηγή: ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis