Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:38 | 04/11/2022

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, η τελετή ορκωμοσίας 68 πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης - Αστυνόμος Β΄ Αλέξιος Κουρτέσης.

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της τελετής οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ως εκπρόσωπος της Ηγεσίας του Σώματος.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υποστράτηγος Νικόλαος Τριανταφύλλου, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α./Γ.Ε.Σ., ο Αρχιπλοίαρχος (Π.Ν.) Ιωάννης Λόντος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν., ο Υποπτέραρχος Κωνσταντίνος Καραμεσίνης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Α. και ο Υποναύαρχος Χρήστος Κανάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Εικόνα
saea

Παρέστησαν επίσης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ως Αναπληρωτής του Προϊσταμένου Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Σοφία Λαμπροπούλου, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Υποστράτηγος Γεώργιος Μπαλλάς, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κολλίντζας, ο Βοηθός Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Ανθούλης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας και οι Υποδιοικητές αυτών.

Επιπρόσθετα, παρευρέθηκαν Διοικητές Αυτοτελών Υπηρεσιών και Διευθύνσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Κάμπρας, ο Αθανάσιος Κατσιγιάννης, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, Διοικητές και αντιπροσωπείες των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Σωματείων και Φορέων, καθηγητές της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και συγγενείς των Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων.

Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.

Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς αυτών στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1
Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis