Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 01/07/2016

Ομιλία προς το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποίησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε κατευθύνσεις προς το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ σε ό,τι αφορά:

  • την καλύτερη συνεργασία του αστυνομικού προσωπικού με την κοινωνία
  • την συστηματικότερη αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος
  • την ασφάλεια των προσφυγικών καταυλισμών
  • την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης κατά τη θερινή περίοδο.

Κατά την ομιλία του, ο Νίκος Τόσκας έδωσε συγχαρητήρια στο αστυνομικό προσωπικό για την επιχείρηση εκκένωσης των άτυπων καταυλισμών στην Ειδομένη. Υπογράμμισε ότι η εκκένωση έγινε κατά τρόπο υποδειγματικό και χωρίς την άσκηση βίας, σημειώνοντας ότι απέσπασε ευμενή σχόλια διεθνών οργανισμών, οι οποίοι συνηθίζουν να ασκούν έντονη κριτική. Έδωσε, επίσης, συγχαρητήρια στους αστυνομικούς για τη διαχείριση θεμάτων ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας το δύσκολο και απαιτητικό έργο τους.

Συνεχάρη, επίσης, το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιτυχείς ενέργειες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Χαλκιδική.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τη διάθεση ελικοπτέρων για την τροχονομική επιτήρηση και επέμβαση σε επείγουσες καταστάσεις ατυχημάτων στη Θεσσαλονίκη, ειδικά σε δρόμους, που οδηγούν προς τη Χαλκιδική και εμφανίζουν ιδιαίτερα αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η διάθεση ελικοπτέρων, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Τόσκας, θα ξεκινήσει από τις 8 Ιουλίου 2016. Πρόκειται για πιλοτικό σχέδιο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ - Υπουργείο Υγείας και θα εφαρμόζεται τα σαββατοκύριακα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν εντοπίζεται ανάγκη αυξημένης επιτήρησης, αλλά και άμεσης επέμβασης - παροχής βοήθειας σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis