Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:25 | 19/11/2021

Παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, η τελετή ορκωμοσίας 36 πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

« Η είσοδός σας στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας σηματοδοτεί για εσάς μια επαγγελματικά αξιόλογη πορεία, την οποία είμαι βέβαιος ότι θα διανύσετε επάξια, τιμώντας δεόντως τον σημερινό σας όρκο…

…Η Αστυνομική Οικογένεια σας υποδέχεται σήμερα με ιδιαίτερη τιμή και προσδοκά από εσάς να διαγράψετε μια πορεία επιτυχίας, καινοτομίας και επαγγελματισμού εντός του Σώματος. Το συγκεκριμένο τρίπτυχο μπορεί να υλοποιηθεί πρωτίστως με την ολοκληρωμένη επιστημονική και ακαδημαϊκή κατάρτιση, που θα αποκτήσετε, κατά την τετραετή σας φοίτηση στη Σχολή Αξιωματικών…

…Οι πολύπλευρες προσωπικότητές σας και οι διαρκώς αναπτυσσόμενες ικανότητές σας ως αξιωματικοί θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και την κοινωνία, με σκοπό πάντα τη διασφάλιση του θεμελιώδους αγαθού της ασφάλειας.

Τα προσόντα, γνωστικά, ηθικά, ψυχικά και πνευματικά, που διαθέτετε και θα αναπτύξετε, οι ικανότητές σας και η άρτια, ισχυρή και προσεγμένη προσωπικότητά σας, είμαι βέβαιος ότι σε συνδυασμό με τις παρεχόμενες ακαδημαϊκές γνώσεις θα δομήσουν ισχυρές προσωπικότητες αξιωματικών με χαρακτηριστικά αμεροληψίας, δυναμισμού, αξιοπιστίας, με εργασιακό ήθος και επικοινωνιακή ικανότητα, που ο πολίτης θα τίθεται στο επίκεντρο των πράξεών σας, σεβόμενοι ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες...

…Δόκιμοι Αξιωματικοί, νέοι συνάδελφοι,

Η Ελληνική Αστυνομία μένοντας πιστή στην εκπλήρωση της αποστολής της και του λειτουργήματος που επιτελεί στοχεύει διαρκώς:

  • Στην εξασφάλιση της κοινωνικής ομαλότητας και ισορροπίας
  • Στην προστασία και διαφύλαξη του αγαθού της ασφάλειας
  • Στη διασφάλιση δημοκρατικών αξιών
  • Στην προάσπιση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών
  • Στην ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης του πολίτη προς το παραγόμενο έργο μας
  • Στην ενίσχυση της σιγουριάς και της προστασίας του πολίτη
  • Στη δυναμική παρουσία της με σκοπό την αναπτυξιακή πρόοδο και ευημερία του κοινωνικού συνόλου…

…Ως Αρχηγός του Σώματος σας καλώ να μένετε πιστοί στον όρκο που δώσατε και να συνταυτίζεστε με το βαθύτερο νόημα που πρεσβεύει και προβάλλει, που είναι η πίστη, η υπακοή, η αφοσίωση και η ευσυνειδησία κατά την επιτέλεση του έργου σας προς όφελος του πολίτη και του κοινωνικού συνόλου…

…Σας εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία, με υγεία και δύναμη για την επίτευξη όλων των στόχων σας, ξεκινώντας με υπερηφάνεια τη νέα σας πορεία έχοντας πάντα υψηλούς στόχους και ιδανικά, ενθυμούμενοι τη ρήση του Θαλή του Μιλήσιου «Τι ήδιστον; Το επιτυγχάνειν», «Τι είναι πιο ευχάριστο; Το να επιτυγχάνεις».

Καλή αρχή.

Σας ευχαριστώ! »

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αχαρνών - Ιλίου και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αστυνόμο Β΄ Αλέξιο Κουρτέση.

Στο πλαίσιο της τελετής οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι έδωσαν τον νενομισμένο όρκο και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ιωάννης Τζουβάνας ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Στην τελετή παρέστησαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Υποστράτηγος Χρήστος Κονδύλης και ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης.

Παρευρέθηκαν επίσης, η Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας, εκπρόσωποι Κλάδων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι του Δήμου Αχαρνών, Συνδικαλιστικών Σωματείων και Φορέων, καθώς και συγγενείς των Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων.

Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.

Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Aποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς αυτών στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis