Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:00 | 18/03/2022

Ένα ακόμη περιστατικό με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους «μηχανοκίνητους Άγγελους» της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σημειώθηκε στην περιοχή της Ν. Ιωνίας.

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Ειδικότερα, σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Κύμης και Κασταμονής πριν λίγες ημέρες, όταν ένα Ι.Χ. προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε ένα άλλο αυτοκίνητο, το οποίο περίμενε στο φανάρι.

 

Ήταν σταματημένος στο φανάρι όταν «καρφώθηκε» από πίσω του αυτοκίνητο που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν σε περιπολία, αντιλαμβανόμενοι το περιστατικό έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, ο οποίος έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Οι άρτια εκπαιδευμένοι στις Α’ βοήθειες αστυνομικοί, κάνοντας χρήση του υγειονομικού εξοπλισμού που έφεραν στον εξοπλισμό τους, κατάφεραν να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία, ώσπου στο σημείο έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

 

Η εκπαίδευση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν σταματά ποτέ

Χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά και την άριστη εκπαίδευση των ένστολων που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ο τραυματίας μεταφέρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του στο ΚΑΤ. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ έδωσαν συγχαρητήρια στους αστυνομικούς, οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ακόμη μια φορά ένα δύσκολο περιστατικό μέχρι να καταφθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

Δεν πρέπει να παραλειφθεί ότι οι περισσότεροι αστυνομικοί κατέχουν εξοπλισμό για τον οποίο έχουν δαπανήσει δικά τους χρήματα, ενώ ακόμα εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες ιδιωτικά μιας και οι υπηρεσιακές εκπαιδεύσεις στο νευραλγικό ζήτημα αυτών είναι από ανύπαρκτες για ορισμένες υπηρεσίες έως ελάχιστες για κάποιες άλλες.

Πηγή:  synenas.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis