Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
police
19:17 | 25/10/2022

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, στη διάρκεια τελετής στην πρεσβεία της Γαλλίας, ο πρέσβης Patrick Maisonnave επέδωσε στον Ιωάννη Παπαγεωργίου το Εθνικό Μετάλλιο αναγνώρισης των θυμάτων τρομοκρατικής ενέργειας καθώς και το Χρυσό Μετάλλιο τιμής του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ιωάννης Παπαγεωργίου, Έλληνας νεαρός αστυνομικός που εκπροσωπούσε την Ελλάδα στην τελετή της 11ης Νοεμβρίου 2020 στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, τραυματίστηκε όταν ενεργοποιήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός που τραυμάτισε συνολικά δύο άτομα. Την επομένη, την ευθύνη της τρομοκρατικής ενέργειας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε επίσης

Ο Ιωάννης Παπαγεωργίου έλαβε τις πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Τζέντα και στη συνέχεια νοσηλεύθηκε στο τοπικό νοσοκομείο πριν από θεραπευτική αποκατάσταση στην Ελλάδα.

Ο Patrick Maisonnave υπενθύμισε το πλαίσιο καταπολέμησης της ισλαμικής τρομοκρατίας και τη σταθερή καταδίκη της δειλής αυτής επίθεσης που τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει.

Το Εθνικό Μετάλλιο αναγνώρισης των θυμάτων τρομοκρατικής ενέργειας είναι φόρος τιμής του Έθνους στα θύματα τρομοκρατικών πράξεων που διαπράττονται στην εθνική επικράτεια ή στο εξωτερικό. Το Χρυσό Μετάλλιο Τιμής του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών προορίζεται για τους Γάλλους ή τους αλλοδαπούς που φονεύθηκαν ή τραυματίστηκαν στη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Εικόνα
μεταλλιο

 

Εικόνα
ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Πηγή:  gr.ambafrance.org

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis