Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
;
12:16 | 07/07/2022

Εικοσιένα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο του Ειδικού Φρουρού Αλέξανδρου Μιχαλακόπουλου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο εν ώρα υπηρεσίας και οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν ξεχνούν τον συνάδελφό τους τιμώντας και φέτος την μνήμη του.

Την Τετάρτη το πρωί με πρωτοβουλία της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Γεώργιου Λυμπινακη και του Αστυνομικού Διευθυντή Ρεθύμνου Βαγγέλη Αλεβυζάκη, σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Αλέξανδρου Μιχαλακόπουλου, στον Πηγιανό Κάμπο, στο σημείο όπου ο άτυχος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή. Υπενθυμίζεται πως ο Ειδικός Φρουρός Αλέξανδρος Μιχαλακόπουλος, υπηρετούσε στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και έχασε την ζωή του το 2001 στη διάρκεια ελέγχου που έκανε εν ώρα υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Γεώργιος Λυμπινακης

αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον Ειδικό Φρουρό και έστειλε ένα μήνυμα τονίζοντας: “Ήρθαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Ειδικό Φρουρό που έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Ευχόμαστε να είναι από τα τελευταία περιστατικά που συμβαίνουν. Πρέπει και εμείς από την πλευρά μας να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και να προσέχουμε, ειδικά στους δρόμους της Κρήτης, που βλέπουμε και τον τελευταίο καιρό ότι αιματοβάφονται από νέα παιδιά”.

Σε δήλωσή του ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου Βαγγέλης Αλεβυζάκης επεσήμανε: Είναι σημαντικό ο κάθε αστυνομικός να μην ξεχνάει τους νεκρούς μας. Να τους θυμάται και να τους τιμά. Μέσα από την θυσία τους πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, γιατί μόνο έτσι βλέπουμε και τα λάθη που έγιναν και έχασαν τη ζωή τους. Μόνο έτσι γινόμαστε και εμείς καλύτεροι. Η πρωτοβουλία της Ένωσης να τους τιμά είναι αξιέπαινη και θα έλεγα ότι όλοι μας πρέπει να αναλαμβάνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες σε όποια θέση και να είμαστε ή να συμμετέχουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες γιατί μας βοηθάνε να βελτιωθούμε και να αναθεωρήσουμε πολλά. Η θυσία τους όταν βελτιωνόμαστε, δεν πάει χαμένη”.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis