Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:31 | 05/02/2022

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (04.02.2022) στα Προπύλαια, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αναρχικών συλλογικοτήτων κατά της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων  ομάδα ατόμων πέταξαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ κόκκινες μπογιές.

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.:

Την 13.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Ομάδων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση (300) περίπου ατόμων, στην Πλατεία Συντάγματος.

Την 14.10 ώρα, μετά από οριοθέτηση της συγκέντρωσης-πορείας, από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και τον Αστυνομικό Διαμεσολαβητή, οι συγκεντρωμένοι, καταλαμβάνοντας την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Πανεπιστημίου, πορεύθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την 14.30 ώρα αφίχθησαν στα Προπύλαια και κατά την έκκληση του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να μεταβούν απέναντι στο χώρο των Προπυλαίων, για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με κοντάρια και ρίψη πετρών και χρωμάτων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, με περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και μετά από λίγο οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθη ένα άτομο.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Δείτε φωτογραφίες:

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis