Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:27 | 16/09/2021

Δείτε το σχετικό έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς:

Θέμα:«Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υπηρεσιακού οπλισμούτης Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης των Κατ/των Κράτησης».

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ένα από τα μείζονα προβλήματα που η Ομοσπονδία μας έχει θίξει διεξοδικάσε συναντήσεις της με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου, είναι αυτό της ύπαρξης ενός μεγάλου αριθμού απαρχαιωμένου ατομικού οπλισμού (περιστρόφων) στα χέρια των Εξωτερικών Φρουρών και την αδήριτη ανάγκη αντικατάστασής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάθεση με… αιχμές για τον πρώτο ανοιχτά gay αστυνομικό – “Πρέπει να φεύγεις αν δε σε αφήνουν να εργαστείς”

Δυστυχώς, από αρχής ανάληψης των υπηρεσιακών της καθηκόντων η Εξωτερική Φρουρά διέθετε ως ατομικό οπλισμότα «αποφόρια» της Ελληνικής Αστυνομίας, περίστροφα διαμετρήματος 0,32 cal του 1911 και 1917 καθώς και περίστροφα διαμετρήματος 0,38 cal. του 1935 και του 1950.

Προσπάθειες αντικατάστασης τους έγιναν το 2003 και το 2008 αλλά δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν τελεσφόρησαν.

Αν δεν ήταν τόσο τραγικό η ύπαρξη οχτακοσίων (800) και πλέον περιστρόφων, στα χέρια της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ένοπλης Υπηρεσίας των Καταστημάτων Κράτησης, μίας Υπηρεσίας υπεύθυνης για τις μεταγωγές εκατοντάδων κρατουμένων καθημερινώς σε Νοσηλευτικά ιδρύματα και Δικαστήρια, της Υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη για την περιμετρική επόπτευση των Καταστημάτων και τη φύλαξη των εξωτερικών θυρωρείων κάποιων εκ των Φυλακών, θα ήταν αστείο ακόμα και να το συζητάμε.

Η ζωή όμως των συναδέλφων μας καθώς και η υπηρεσιακή μας ακεραιότητα και συνείδηση, σε ότι ευδοκίμως πράττουμε για περισσότερα από 21 συναπτά έτη, μόνο αστεία δεν μας φαίνεται.

Μεταξύ άλλων σοβαροτάτων προβλημάτων και ελλείψεων της Υπηρεσίας μας, έχουμε πολλάκις αναφέρει και το πρόβλημα του απαρχαιωμένου ατομικού οπλισμού και οι προφορικές διαβεβαιώσεις πολιτικών μας προϊσταμένων, πως η αντικατάσταση των περιστρόφων με σύγχρονα πιστόλια θα ήταν κάτι «εύκολο», μας άφηνε με ένα αίσθημα ικανοποίησης.

Αντ’αυτού όμως και σχεδόν 2 χρόνια μετά, φαίνεται πως η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου και η χορήγησησύγχρονου ατομικού οπλισμού, όχι μόνο δεν ήταν «εύκολη», αλλά η δυσκολία αφορά ΜΟΝΟ την Υπηρεσία μας, αφού το Υπουργείο για άλλες «συστεγαζόμενες» Υπηρεσίεςεντός αυτού, προκηρύσσει με ευκολία διαγωνισμούς χιλιάδων πιστολιών διανέμοντάς τα ΠΑΝΤΟΥ, ΠΛΗΝ της Εξωτερικής Φρουράς.

Το πρόσφατο παράδειγμα της προκήρυξης διαγωνισμού άλλων (1000) χιλίων πιστολιών από το Υπουργείο, όχι για την Υπηρεσία μας αλλά για την Ελληνική Αστυνομία, καταδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως ίσως ακόμα κανείς δεν έχει αντιληφθεί στο έπακρο ότι, σχεδόν 800 Εξωτερικοί Φρουροί φρουρούν καθημερινά περισσότερους από 11.000 κρατούμενους σε 27 καταστήματα Κράτησης, έχοντας ατομικό οπλισμό περίστροφατου1950, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Πολιτείας προς την Υπηρεσία μαςήταν και παραμένει, να φροντίσει ο κάθε Εξωτερικός Φρουρός να έχει σύγχρονο ατομικό οπλισμό, παρόλο που πολλοί συνάδελφοί μας στο πέρασμα των ετών και περιμένοντας την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ μέριμνα των επί σειρά ετώνπολιτικών και υπηρεσιακώνπαραγόντων της, προέβησαν σε αγορά δικούτους,επιβαρυνόμενοι με ποσά άνωτων 700,00 ευρώ έκαστος.

Το αίτημα για την αντικατάσταση όλου του πεπαλαιωμένου οπλισμού τηςΕξωτερικής Φρουράς δεν αποτελεί μία στείρα διεκδίκησητης Ομοσπονδίας μας, αλλά μία επιβαλλόμενηπλέον ενέργεια από μέρους σας που την επιτάσσει η υφιστάμενηκατάσταση γενικότερα στο χώρο των Φυλακών και που αποσκοπεί, όχι μόνο στην εύρυθμη λειτουργία τηςΥπηρεσίας μας αλλάκαι στην διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθούτης ανθρώπινης ζωής.

Ο αριθμός των προς αντικατάσταση περιστρόφων, καθώς και το κόστος αντικατάστασής τους δεν κρίνεται σε καμία περίπτωση απαγορευτικός για το Υπουργείο μας, αφού η ηγεσία του έχει αποδείξει πως είναι ικανή για την προκήρυξη διαγωνισμών περισσοτέρου αριθμού πιστολιών.

Η αντικατάσταση του συνόλου των περιστρόφωντης Ελληνικής Αστυνομίας και η χορήγηση νέων σύγχρονωνπιστολιών για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης, είναι θέμα ζωής, προσωπικής προστασίας, διαφύλαξης της κοινωνικής ασφάλειας και δυνατότητας ορθής εκτέλεσης των υπηρεσιακών μαςκαθηκόντων.

Οι άμεσες ενέργειές σας κρίνονται εκ των ουκ άνευ..

Συνημμένα(221.1): Φωτογραφικό υλικό με απαρχαιωμένα περίστροφα, τα οποία διαθέτει η Υπηρεσία στους συναδέλφουςμας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωστίκας Γεώργιος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στιβακτάκης Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis