Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:00 | 08/03/2022

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στο κτίριο, όπου στεγάζεται το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττική.

Στο γεγονός αναφέρθηκε η Ένωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, με την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Σήμερα το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά, αυτή την φορά ευτυχώς χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αλλά με μεγάλες απώλειες σε σημαντικά και άκρως απαραίτητα έγγραφα, στο Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής, σε ένα κτηριο ντροπή που η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή και δη από το 2017 είχε καταγγείλει την ακαταλληλότητά του λόγω βασικών ελλείψεων που έχουν εντοπιστεί.

Ειδικότερα, το εν λόγω κτήριο είναι παράνομο, δηλαδή δεν διαθέτει οικοδομική άδεια, είναι κτισμένο προ του έτους 1955 και εξαιρείται της κατεδάφισης, βάση μίας χαριστικής διάταξης (άρθρο 88 του Ν.4495/2017). Εν συνεχεία, σύμφωνα με το Β΄ γραφείο πυρασφάλειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, υφίσταται φάκελος πυροπροστασίας που είχε εξετάσει τον χώρο ως φανοποιείο – βαφείο αυτοκίνητων. Επίσης με σχετικό έγγραφο προς το Α΄ Τ.Τ. Δυτικής Αττικής η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ζητούσε να υποβληθούν μελέτες και σχέδια κατόψεων πυροπροστασίας ώστε να προσδιοριστούν τα μέσα και τα μέτρα πυροπροστασίας που απαιτούνται.

 - Υποβλήθηκαν;

 - Το κτήριο της τροχαίας έχει μέτρα πυροπροστασίας;

 - Έχει εξόδους κινδύνου;

 - Διαθέτει ανελκυστήρα;

 - Έχει αυτά που ο νόμος απαιτεί για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες;

Ή περιποιεί τιμή σε κάποιους οι αστυνομικοί να παίρνουν καταθέσεις από τραυματισμένους και κατά συνέπεια ανήμπορους  πολίτες μέσα στα οχήματά τους;

Η ΕΛ.ΑΣ. ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει ημερίδες θέλοντας να αναδείξει το ενδιαφέρον της για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά και όχι μόνο προβλήματα. Αναρωτιόμαστε αν και για την συγκεκριμένη υπηρεσία ισχύει το ενδιαφέρον της ή απλά διοργανώνονται ημερίδες για το φαίνεσθαι;

Η Ένωσή μας, από το 2017 μέχρι και σήμερα ενημέρωσε όλους του κ.κ. Υπουργούς και Αρχηγούς, όμως ως κατέδειξε η μέχρι σήμερα συνεχιζόμενη χρήση αυτού του παντελώς ακατάλληλου και επικίνδυνου κτηρίου, ούτε καν τους ακούμπησε.

- Γιατί άραγε;

Αδιαφορία; εξυπηρετούνται συμφέροντα; Ή μήπως η εν λόγω τακτική συνάδει με την εγκατάλειψη της Δυτικής Αττικής και των κατοίκων της.

Μετά την τελευταία συνάντηση των προέδρων των συνδικαλιστικών σωματείων της Αττικής με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο Τάκη, ο πρόεδρος της ένωσής μας Σταματάκης Γεώργιος, ενημέρωσε, για ακόμη μία φορά, τον κ. Υπουργό για το τι συμβαίνει στο Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής. Την επομένη της συνάντησης, από το γραφείο του κ. Υπουργού, συνεργάτης του, επισκέφτηκε την τροχαία και αφού του καταδείξαμε το τι ακριβώς συμβαίνει αποχώρησε χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δοθεί καμία απάντηση ούτε να έχει γίνει κάποια ενέργεια. Προφανώς τα βρήκε όλα τέλεια…

Και γιατί να ενδιαφερθούν όταν οι ίδιοι περπατούν σε παχιά χαλιά και απολαμβάνουν αναπαυτικές πολυθρόνες.

Η Ένωσή μας, δεν πρόκειται να αφήσει στην τύχη τους τους συναδέλφους της τροχαίας αλλά και τους εκατοντάδες πολίτες της Δυτικής Αττικής που την επισκέπτονται καθημερινά και για αυτόν τον λόγο κάποιο πρωί οι αρμόδιοι θα εκπλαγούν.

Ίσως ως φαίνεται εκ του αποτελέσματος το κόστος της μεταστέγασης της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε ένα ανθρώπινο κτήριο φαντάζει δυσβάστακτο ακόμα και αν σε άλλες περιπτώσεις δαπανώνται χρήματα που αγγίζουν τα όρια της σπατάλης.

Τέλος, αναρωτιόμαστε αν ο οποιασδήποτε πολίτης θα μπορούσε να λειτουργήσει την επιχείρησή του σε ένα ανάλογο κτήριο.

Έχουμε και κρίση και μνήμη.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΡΙΚΕΤΟΣ Κ. Σπήλιος

Δείτε φωτογραφίες από την προσπάθεια των Πυροσβεστών να σβήσουν τη φωτιά:

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis