Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 16/07/2021

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Σάμου, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Ιουλίου, μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Φωτιά στη Σάμο: Πού είναι ενεργό το πύρινο μέτωπο

Το μέτωπο παραμένει ενεργό μεταξύ των οικισμών Μυτιληνιοί – Βουρλιώτες – Κοκκάρι – Μαυρατζαίοι. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς, καθώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σε δύσβατο σημείο με έντονο ανάγλυφο και πολλές χαράδρες, δυσκολεύοντας την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και οχήματα από ΟΤΑ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα πετάξουν ξανά τα εναέρια μέσα.

Με μήνυμά της προς τα κινητά τηλέφωνα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κάλεσε τους κατοίκους Βουρλιωτών, Κοκκαρίου, Καμάρας, Μυτιληνιών και Μαυρατζαίων, να παραμείνουν σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητεί να κηρυχθεί το νησί ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος του νησιού, Γεώργιος Στάντζος, ζήτησε «να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Αργά το βράδυ έσπευσαν με Super Puma στη Σάμο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ παρατηρούνται και προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές Καρλοβασίου και Μαραθόκαμπου.

Σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και σπιτιών στην περιοχή Άγιος Φανούριος προχώρησαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και η Αστυνομία. Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis