Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:14 | 04/07/2022

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Ηλεία, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν και οι ρίψεις από εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά που πέρασε από την Αχαΐα στη γειτονική περιφερειακή ενότητα απειλεί τρεις κοινότητες του δήμου Ήλιδας, ενώ ανακόπηκε το μέτωπο στο χωριό Βάλμη Ηλείας.

Διαβάστε επίσης

Στο σημείο επιχειρούν 195 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, στη μάχη ρίχτηκαν επίσης 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά γλιτώσαμε του οικισμούς που κινδύνευαν», τόνισε το πρωί ο Δήμαρχος Ήλιδας, Ιωάννης Λυμπέρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

«Η προσοχή είναι στραμμένη στην κοινότητα Λάττα», πρόσθεσε κ. Λυμπέρης.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

Υπενθυμίζεται πως περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, εστάλη μήνυμα από το 112 να εκκενωθούν οι περιοχές ΚότρωναςΚαραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα.

Η φωτιά στην Αχαΐα, ξέσπασε στις 16:15 την Κυριακή σε δασική έκταση στο χωριό Πόρτες, γεγονός που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, δόθηκε αρχικά εντολή για προληπτική απομάκρυνση από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 στους κατοίκους στα χωριά Βάλμη και Αγραπιδοχώρι.

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis