Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:16 | 03/05/2022

Από την… εν πλω φόρτιση των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων θα επωφελούνται οι οδηγοί, φτάνοντας στον προορισμό τους με γεμάτες τις μπαταρίες των οχημάτων τους.

Με γοργά βήματα επεκτείνεται η ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας, με την αύξηση των πωλήσεων σχετικής τεχνολογίας οχημάτων να συνοδεύεται από τη διεύρυνση του δικτύου φορτιστών.

Οι υφιστάμενοι φορτιστές βρίσκονται στη στεριά και δη σε αυτοκινητοδρόμους, αλλά και εντός αστικού ιστού, ενώ σύντομα θα επεκταθούν και… στη θάλασσα, μετά την πρωτοβουλία της εταιρείας EVziiin να εγκαταστήσει φορτιστές και στα καράβια.

Οι συγκεκριμένες λύσεις έρχονται να επιλύσουν ένα σημαντικό ζήτημα που αφορούσε στην φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων πολλών οδηγών που πραγματοποιούν είτε συχνές διαμονές, είτε επαγγελματικές υποχρεώσεις, είτε τις διακοπές τους, σε διάφορα νησιά ανά την Ελλάδα και που πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να καταφτάνουν στον προορισμό τους με γεμάτη την μπαταρία του αυτοκινήτου τους.

Ελλάδα: Φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων τώρα και στα καράβια

Πώς θα λειτουργεί το σύστημα της EVziiin

Τα συστήματα παρακολούθησης φόρτισης και ασφάλειας υψηλής ποιότητας αφορούν τη χρήση για επιβατηγά οχηματαγωγά roPax, καθώς και PCCs (Pure Car Carrier) και PCTCs (Pure Car and Truck Carrier).

Τα συστήματα φόρτισης και παρακολούθησης αποτελούνται από ειδικό υλικό, με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, για εγκατάσταση σε κατάστρωμα αυτοκινήτων και αίθουσες ελέγχου, σε συνδυασμό με ένα ειδικά κατασκευασμένο λογισμικό ενσωματωμένο στο σύστημα διαχείρισης καυσίμων των πλοίων, με ενσωματώσεις που επεκτείνονται και στα συστήματα προειδοποίησης και συναγερμού.

Ελλάδα: Φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων τώρα και στα καράβια

Το κεντρικό σύστημα ελέγχου, που ονομάζεται σύστημα φόρτισης CYAN, χρησιμοποιεί προσαρμοστική διαχείριση ισχύος και βελτιστοποίηση, επιτρέποντας τη φόρτιση των ηλεκτρικών συστημάτων σύμφωνα με την πραγματική ικανότητα διανομής ενέργειας του σκάφους ανά πάσα στιγμή.

Το βασικότερο, ότι τα σχετικά συστήματα αξιοποιούν στο έπακρο την απαγόρευση ατυχημάτων που σχετίζονται με πυρκαγιά ή έκρηξη, καθώς εξάγουν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες από τους σταθμούς φόρτισης και τα συνδεδεμένα οχήματα – προσφέροντας προειδοποίηση για πιθανή δυσλειτουργία ή κίνδυνο για το πλήρωμα το συντομότερο δυνατό.

Τα οφέλη από την αξιοποίηση των υπηρεσιών

1. Αξιοποίηση συσσωρευμένης τεχνογνωσίας από πρωτοπόρους χώρες στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης: Από Ολλανδία, Σκανδιναβικές χώρες και εμπειρία από τις θαλάσσιες μεταφορές στη Βαλτική θάλασσα.

2. Αυξημένη ασφάλεια: Τα συστήματα ηλεκτροκίνησης, όπως και κάθε άλλο σύστημα επάνω στο καράβι θα πρέπει να πληρούν ειδικές προδιαγραφές και να έχουν την δυνατότητα να ικανοποιήσουν και μελλοντικές κοινές Ευρωπαϊκές οδηγίες ασφάλειας. Οι λύσεις της EVziiin© παρέχουν αυτές ακριβώς τις δυνατότητες.

3. Πλήρης διασύνδεση: Οι λύσεις της EVziiin© αλληλοεπιδρούν με τα συστήματα του καραβιού και μπορούν να προσφέρουν -συμπληρωματικά με τα συστήματα του σκάφους- απομακρυσμένη λειτουργία των υποδομών που ανήκουν στο σκάφος.

4. Ολοκληρωμένο οικοσύστημα: Τα κυκλώματα της EVziiin©, συνιστούν απομακρυσμένη υποστήριξη, λειτουργία, επίλυση προβλημάτων, τιμολόγηση και είσπραξη τζίρου από υποδομές φόρτισης που ανήκουν στον καράβι.

5. Εξατομικευμένες υπηρεσίες: To IoT οικοσύστημα της EVziiin© υποστηρίζει διαφορετικού είδους προωθητικές ενέργειες (π.χ. προωθητικά κουπόνια) προς τον καταναλωτή/οδηγό προς όφελος των ναυτιλιακών εταιριών και των πελατών τους.

Σημειώνεται ότι η EVziiin λανσάρει τις λύσεις φόρτισης εν πλω στην Ελλάδα σε συνεργασία με την εταιρεία Marine Charging Point Ltd, που μεταφέρει τη σημαντική εμπειρία της Σκανδιναβικής Χερσονήσου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Ελλάδα: Φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων τώρα και στα καράβια

carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis