Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 27/01/2022

Δείτε το σχετικό έγγραφο που εστάλη από την Ένωση Αστυνομικών Πιερίας:

ΠΡΟΣ: Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

   (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

   ΚΟΙΝ: Π.Ο.ΑΣ.Υ. 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

Ύστερα από παράπονα πολιτών αλλά και συναδέλφων μας, για την αδιάκοπη χρήση φάρου από τα περιπολικά μας με τη δύση του ηλίου και καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, ζητούμε την παρέμβαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κύριε Αρχηγέ, πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί την Αστυνομία από το 2018 με την εκπόνηση του σχετικού σχεδίου εμφανούς αστυνόμευσης, ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν το εύρος των διαμαρτυριών που εισπράττουμε, εν προκειμένω από τους πολίτες της Πιερίας σε βάρος των πληρωμάτων των περιπολικών μας. Οι πολίτες δε γνωρίζουν και δεν οφείλουν να γνωρίζουν από υπηρεσιακές διαταγές και επιρρίπτουν την ευθύνη στους εργαζόμενους αστυνομικούς. Η δε Υπηρεσία επιπλήττει και εγκαλεί τα πληρώματα όταν αναγκάζονται να σβήσουν τους φάρους στο αστικό περιβάλλον επειδή σχολιάζονται δυσμενώς από οδηγούς και πεζούς.      

Προσφάτως, μαζί με συναρμόδιους φορείς, η Αστυνομία βρέθηκε εκτάκτως και με αυταπάρνηση στο επίκεντρο της προσπάθειας απεγκλωβισμού οδηγών στην Αττική, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση που η πατρίδα έχει ανάγκη την παρέμβασή της, χωρίς αργίες που άλλοι απολαμβάνουν, χωρίς επιδόματα κινδύνου και αναγνώρισης που σε άλλους κλάδους δίνονται χωρίς δεύτερη σκέψη, λαμβάνοντας περιστασιακά μόνο κάτι μηνύματα sms που έχουν καταντήσει ανέκδοτο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απαξιώνουν την προσπάθειά μας για αναγνώριση του έργου μας.

 Είναι κρίμα η δράση και το προφίλ της Αστυνομίας, που όποτε της ζητηθεί εκτάκτως βρίσκεται αποτελεσματικά παρούσα, να επισκιάζεται από διαμαρτυρίες για τέτοιους λόγους όπως η διαρκής εκθαμβωτική χρήση φάρου τύπου led.

Κύριε Αρχηγέ συνοψίζοντας:

Η νομοθεσία του Κ.Ο.Κ. περί χρήσης φωτεινών σημάτων είναι σαφής και γνωστή.

Η παρουσία της Αστυνομίας σε κάθε έκτακτο συμβάν σε ολόκληρη την επικράτεια, αφορά στο καθήκον, είναι άμεση, σαφής και γνωστή.

Η εικόνα που σχηματίζουν οι πολίτες τους οποίους υπηρετούμε ως Ελληνική Αστυνομία, είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολεί την ηγεσία μας και είναι επίσης καθήκον των συνδικαλιστικών μας φορέων.

Κατόπιν των ανωτέρω, αιτούμαστε την αναθεώρηση ή τον εκσυγχρονισμό της σχετικής διαταγής περί χρήσης φωτεινών σημάτων από τα υπηρεσιακά μας οχήματα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ξόμαλης Κωνσταντίνος

Ο Γεν. Γραμματέας

Φόλιος Γεώργιος

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis