Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 02/06/2018

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία της κύριας ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση αναμένουν - μεταξύ άλλων - τα αποτελέσματα για μια σειρά ευρημάτων που έχουν αποσταλεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., στην πρωτεύουσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Ν.Κ.”, τα αποτελέσματα των εξετάσεων που αναμένονται από την Αθήνα σχετίζονται με δακτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς που “σάρωσαν” χώρους στους οποίους κρατείτο όμηρος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι, εκτός από δακτυλικά αποτυπώματα, έχουν σταλεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια και δείγματα DNA.

[custom:google-ads]

Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω αποτελέσματα ενδεχομένως να “ανοίξουν τον δρόμο” για τη δρομολόγηση περαιτέρω εξελίξεων στην επίμαχη υπόθεση. Εξάλλου, η κύρια ανάκριση συνεχίζεται - μεταξύ άλλων - και με άλλες ανακριτικές πράξεις. Πρέπει να τονιστεί, πάντως, ότι η διαδικασία έχει ακόμη... πολύ δρόμο. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κύρια ανάκριση θα διαρκέσει αρκετές ακόμη εβδομάδες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κύρια ανάκριση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου. 
Με όλα τα υφιστάμενα δεδομένα, πάντως, δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να προκύψει εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να ξεκαθαριστεί και με την έκδοση των αποτελεσμάτων που έχουν σταλεί για ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας, στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες απορρίφθηκε από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές το αίτημα αποφυλάκισης, στο οποίο είχε προβεί κρατούμενος που εμπλέκεται στην υπόθεση Λεμπιδάκη. Πρόκειται για άνδρα, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας με την καρδιά του, και ο οποίος ζήτησε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο της Αθήνας. Εντούτοις, το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε, με τον κρατούμενο να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Οι έξι μήνες του μαρτυρίου

 

Έξι μήνες και δύο ημέρες. Τόσο διήρκεσε το μαρτύριο του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος απήχθη το απόγευμα της 30ής Μαρτίου του 2017, την ώρα που κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του, στα Καλέσα Ηρακλείου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια απαγωγή που έχει σημειωθεί στα ελληνικά χρονικά. Αρχικά, οι απαγωγείς ζητούσαν από την οικογένεια Λεμπιδάκη την καταβολή του αστρονομικού ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι είχαν ρίξει τις απαιτήσεις τους κάτω από τα 20 εκατομμύρια. 

Ο επίλογος στην πρωτοφανή “οδύσσεια” του επιχειρηματία γράφτηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, με την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων σε μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο, όπου κρατείτο το τελευταίο διάστημα της ομηρίας του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Εκτός από το άτομο που φυλούσε τον επιχειρηματία όταν έκανε το “ντου” η ΕΛ.ΑΣ. στη μάντρα, στις 2 Οκτωβρίου συνελήφθησαν έξι ακόμη άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Μερικές εβδομάδες μετά, η Αστυνομία συνέλαβε ένα ακόμη άτομο, 39 ετών, το οποίο - όπως και οι υπόλοιποι επτά - προφυλακίστηκε μετά την απολογία του. 

Εξάλλου, η αρχή του τέλους για τους δράστες έγινε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου: Σε αστυνομικό μπλόκο που είχε στηθεί τότε στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν τυχαία έλεγχο σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. Παρά το ότι κανείς εκ των επιβαινόντων δε βρέθηκε να έχει στην κατοχή του κάτι επιλήψιμο, οι αστυνομικοί προβληματίστηκαν από το γεγονός ότι κανείς εκ των τριών δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο. Δεν άργησε να διαπιστωθεί ότι επιβαίνοντες στο επίμαχο όχημα είχαν πετάξει στο δρόμο το κινητό τους, βλέποντας μπροστά τους το μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ.

Αγγελίνος Νικόλας

neakriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis