Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:00 | 15/04/2022

Η Φινλανδία και η Σουηδία είναι ευπρόσδεκτες στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σχολιάζοντας τις ρωσικές απειλές για το θέμα.

«Είναι δικαίωμα κάθε χώρας να επιλέγει ελεύθερα τις αμυντικές συμμαχίες της», δήλωσε η κυρία Μπέρμποκ χθες βράδυ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Νίγηρα και τόνισε ότι «αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για δύο ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είναι ήδη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Εάν η Φινλανδία και η Σουηδία «το αποφασίσουν, τότε είναι πολύ ευπρόσδεκτες στην αμυντική Συμμαχία», πρόσθεσε η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Για το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα εξωτερικής πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ράινχαρντ Μπουτικόφερ, κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα αποφασιστικότητας και «ανάγνωσης» της καμπής αυτής της εποχής των δύο σκανδιναβικών χωρών. «Η Φινλανδία και η Σουηδία συνειδητοποιούν την συγκυρία. Οι αρχηγοί των κυβερνήσεών τους άνοιξαν δυναμικά τον δρόμο για τις αιτήσεις των χωρών τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ (...) Στη Γερμανία, πρέπει να διδαχθούμε από αυτή την αποφασιστικότητα», δήλωσε ο κ. Μπουτικόφερ στην Rheinische Post.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis