Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:57 | 18/10/2018

Υπέρ της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας τάχθηκε  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Τόνισε ότι είναι  90% ανάπηρος και δεν θα βλάψει την κοινωνία και πρόσθεσε: «Πρέπει να πάνε σε λευκά κελιά αυτοί και να εξοντωθούν; Αυτές οι κατηγορίες βαριάς εγκληματικότητας δεν έχουν ελπίδα να επανενταχθούν και πρέπει να εξοντωθούν;».

[custom:google-ads]

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης τόνισε ότι πάγια θέση της ΝΔ είναι ότι η  απόλυση κρατουμένου δεν μπορεί να είναι αποσυνδεδεμένη από το παρελθόν του και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει, αλλά να προκύπτει κατόπιν συνολικής αξιολόγησης.

Αίτηση για υφ’ όρον απόλυση κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός, καταδικασθείς σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή συην οργάνωση 17 Νοέμβρη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δείτε στο Policenet.gr όλους τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που προήχθησαν


Ο 55χρονος πολυισοβίτης που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας , ζητά την αποφυλάκισή του επικαλούμενος το άρθρο 110Α ΠΚ. Πρόκειται για το ίδιο άρθρο που επικαλέστηκε ο επιχειρηματίαε Αριστείδης Φλώρος για την αποφυλάκισή του.

Στην αίτησή του αναφέρεται στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφου σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής».

Η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το νόμο, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Υπενθυμίζεται ότι και το 2015 με διάταξη του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών δινόταν στο Σάββα Ξηρό η δυνατότητα απόλυσής του με «βραχιολάκι», καθώς αναφερόταν σε ισοβίτες με αναπηρία άνω του 80%. Ωστόσο, ο ισοβίτης αρνήθηκε να φορέσει την υποχρεωτική ηλεκτρονική επιτήρηση, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή. Το διάστημα εκείνο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, είχε γνωστοποιήσει το ποσοστό αναπηρίας του Σάββα Ξηρού, προσθέτοντας: «Αυτό σημαίνει έναν άνθρωπο που σχεδόν πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Επιπλέον υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κρίνει ότι οι όροι κράτησης μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα δεν είναι κατάλληλοι ειδικά για την πάθηση που έχει στα μάτια». Όπως είχε αναφέρει στη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, «από την ρύθμιση ωφελούνταν τρεις κρατούμενοι, ο Σ. Ξηρός και άλλοι δύο καρκινοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο εκ των οποίων ο ένας ήδη απεβίωσε».

Πηγή:   eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis