Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
gnt.
21:56 | 06/06/2022

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και τους συνεργάτες του, έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό του σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου σημειώνει τα εξής:

«Ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη και τους συνεργάτες του, για τα θέματα ασφαλείας στο κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας. Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, με έμφαση στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του εμπορίου ναρκωτικών και του παραεμπορίου».

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη σύσκεψη εργασίας για τα θέματα ασφαλείας στο κέντρο και τις γειτονιές του Δήμου Αθηναίων έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου για τις συνεχείς ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας και στα αποτελέσματά τους, σχετικά με την παράνομη μετανάστευση, το παραεμπόριο, τη διακίνηση ναρκωτικών, την εφαρμογή του νόμου για τις πορείες και την αντιμετώπιση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα,  κατά το μήνα Μάιο για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας διατέθηκαν συνολικά 4.260 αστυνομικοί σε εποχούμενες και πεζές περιπολίες, σε συνεργεία ελέγχων και σε ειδικές δράσεις και ελέγχθηκαν συνολικά 11.078 άτομα, 701 προσήχθησαν για άλλα αδικήματα και συνελήφθησαν 322. Από τα μέσα Μαρτίου που ξεκίνησαν οι στοχευμένες επιχειρήσεις 1.000 παράνομοι μετανάστες οδηγήθηκαν στο ΠΡΟ.KE.KA Αμυγδαλέζας. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών σε στέκια τοξικομανών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ.Θεοδωρικάκος τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με την αύξηση της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στις γειτονιές της Αθήνας. Τόνισε μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα η χαμηλή και η μεσαία εγκληματικότητα παρουσιάζει μείωση κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι "παρά την βελτίωση που παρουσιάζουν οι δείκτες, είναι ανάγκη να καταβληθούν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών της Αθήνας. Είναι η πρωτεύουσα της χώρας και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα από κοινού γι' αυτό το σκοπό».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων και ζήτησε την αύξηση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές και στα Αστυνομικά τμήματα της πόλης.

Στο αίτημα του κ. Μπακογιάννη, ο κ.Θεοδωρικάκος αναγνώρισε την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων και απάντησε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για αυτόν τον σκοπό επισημαίνοντας τα εξής:

Δεν έγινε καμία απόσπαση από αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας προς τα νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς

Όσοι αποφοιτήσουν τον Σεπτέμβριο από τις σχολές της Αστυνομίας θα διατεθούν στην Αττική. Παράλληλα, 185 ειδικοί φρουροί των ΟΠΠΙ από 1 Ιουνίου ενισχύουν τα Αστυνομικά Τμήματα στα όρια του δήμου Αθηναίων και οι αστυνομικοί που απελευθερώνονται από τα γραφειοκρατικά πάρεργα (δικόγραφα κ.α) προορίζονται για τα αστυνομικά τμήματα της Αττικής.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων μέσω του συντονιστικού κέντρου στο οποίο συμμετέχουν ο διοικητής της ΓΑΔΑ υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης και ο υπεύθυνος ασφαλείας του Δήμου αντιστράτηγος ε.α Γιώργος Γαλιάτσος. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis