Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:38 | 19/08/2022

Την άμεση αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου , προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε σε έντονο ύφος ότι οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού είναι προκλητικές και δεν έχουν σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα ενώ η Τουρκία είναι εκείνη που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους αθρώπους, σπρώχνοντας τους προς τα σύνορα μας. Τα οποία η Ελλάδα , υπογραμμίζει ο κ. Θεοδωρικάκος,θα συνεχίσει να υπερασπίζεται στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου.

Διαβάστε επίσης

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη.

Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους , τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis