Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:25 | 13/03/2022

Δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη μας που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr:

 

Αγαπητό Policenet, είμαι αστυνομικός και υπηρετώ σε Υπηρεσία της Αθήνας και στο παρελθόν είχα την τύχη και την ευκαιρία να φοιτήσω σε δύο από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμιά της Πρωτεύουσας.

Τον τελευταίο καιρό γίνεται μία μεγάλη συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να ιδρυθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Μάλιστα προχθές διάβασα και στη δική σας ιστοσελίδα σχετική δημοσίευση, σύμφωνα με την οποία, αρκετοί έγκριτοι και ομολογουμένως αξιοσέβαστοι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρουσιάζοντας επιχειρήματα περί της μη ίδρυσης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Τα συγκεκριμένα επιχειρήματα κατά την άποψη μου (αν και αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη και όχι εγώ) είχαν νομική βάση.

Ωστόσο νομίζω πως η ουσία δεν είναι εκεί.

Οποιοσδήποτε αντικειμενικός πολίτης που φροντίζει να ενημερώνεται συστηματικά, έχει διαπιστώσει ότι μέσα σε κάποια από τα Ελληνικά Πανεπιστήμιά, υπάρχουν φορές που εκδηλώνονται συμπεριφορές οι οποίες με απλά λόγια είναι παρανομες.

Σε αυτό λοιπόν το περιβάλλον … τι  πείραζε αν υπάρχει μια οργανωμένη Υπηρεσία που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα ή ακόμα καλύτερα να αποθαρρύνει και την ίδια την εκδήλωση τους εξαρχής.

Δηλαδή … τόσο δύσκολο είναι για κάποιους «χώρους» να συνυπάρξουν με Αστυνομικούς; Αλήθεια, τους ενοχλούν σε κάτι;

Μήπως οι αστυνομικοί θα εμποδίσουν την προσπάθεια για μάθηση;

Μήπως οι αστυνομικοί θα ενοχλήσουν τις ερευνητικές προσπάθειες των Πανεπιστημείων;

Μήπως οι αστυνομικοί θα αναστατώσουν τις υγιείς πτυχές της φοιτητικής ζωής;

Μήπως οι αστυνομικοί θα δαπανήσουν πόρους των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων;

Η αυτονόητη απάντηση σε όλα τα ανωτέρω, είναι ότι μία ομάδα αστυνομικών που θα λειτουργήσει με επαγγελματισμό και νηφαλιότητα σε καμία περίπτωση δεν θα δυσχεράνει καμία από τις πραγματικά υπέροχες διαδικασίας της Ακαδημαϊκης Κοινότητας. Αντίθετα θα της εξασφαλίσει ένα στοιχείο που έχει τεράστια σημασία. Την ηρεμία (αυτονόητη αλλά όχι και δεδομένη, όπως δείχνουν τα πρόσφατα δεδομένα).

Κλείνω αισιοδοξόντας ότι μελλόντικά θα αλλάξει η νοοτροπία μας και οι Επίσημοι Φορείς θα αγωνίζονται προκειμένου να έχουν την Αστυνομία όσο πιο κοντά τους γίνεται!!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis