Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:17 | 16/03/2022

Την τροποποίηση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο Ν. 4908/2022 (ΦΕΚ Α΄52) "Μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, αθλητικός εθελοντισμός, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός, άλλες διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις", που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 72 του ανωτέρω Νόμου προβλέπει:

1. Στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα (ν. 4619/2019, Α΄ 95) προστίθεται αναφορά στα έννομα αγαθά της προσωπικής ελευθερίας, της ιδιοκτησίας και της περιουσίας και η παρ. 3 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της πρώτης παραγράφου, οργανώνεται με άλλον ή άλλους για να διαπράξουν κακούργημα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με φυλάκιση έως τρία έτη τιμωρείται ο υπαίτιος αν η κατά το προηγούμενο εδάφιο ένωση έγινε για τη διάπραξη πλημμελήματος με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος ή η προσβολή της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ανηλικότητας, της προσωπικής ελευθερίας, της ιδιοκτησίας ή της περιουσίας.»

 

2. Στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα προστίθεται παρ. 6 ως εξής:

«6. Στις περιπτώσεις καταδίκης για αξιόποινες πράξεις του παρόντος άρθρου, καθώς και για τα συναφή αδικήματα που συνεκδικάστηκαν με την ίδια απόφαση, η ποινή δεν αναστέλλεται ούτε μετατρέπεται με κανέναν τρόπο, τυχόν δε ασκηθείσα έφεση δεν έχει αναστέλλουσα ισχύ.»

 

Βρείτε εδώ το επικαιροποιημένο αρχείο του Ποινικού Κώδικα  το οποίο περιλαμβάνεται στη συλλογή νομοθετημάτων του Policenet.gr


**Δείτε εδώ πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής, ώστε να έχετε πρόσβαση στη συλλογή νομοθετημάτων του Policenet.gr.

H εν λόγω συλλογή αποτελείται από εκατοντάδες χρήσιμα νομοθετήματα τα οποία επικαιροποιούνται διαρκώς.

Η συνδρομή (εξαιρετικά χαμηλού κόστους) δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να βλέπει τα νομοθετήματα online (χρησιμοποιώντας χρήσιμα εργαλεία αναζήτησης) αλλά και να κατεβάζει τα αρχεία σε μορφη pdf, ώστε να τα έχει διαθέσιμα και χωρίς την χρήση του διαδυκτίου.

όλη η συλλογή των νόμων

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis