Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:32 | 15/02/2016

Η είδηση του θανάτου της Ντίζελ, του ειδικά εκπαιδευμένου σκυλιού της γαλλικής αστυνομίας, είχε συγκινήσει τους πάντες τον περασμένο Νοέμβριο. Θεωρήθηκε ένα από τα θύματα των τζιχαντιστών που τρομοκράτησαν το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων για την σύλληψη του εγκεφάλου των επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. 

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει τότε πως η Ντίζελ έχασε τη ζωή της από τα πυρά των τρομοκρατών, που έβαλλαν επί ώρες κατά των αστυνομικών. Σήμερα όμως αποκαλύπτεται πως ο ηρωικός σκύλος ήταν θύμα «φίλιων πυρών», σκοτώθηκε δηλαδή κατά λάθος από πυρά των γάλλων αστυνομικών. 

Όπως αποκαλύπτεται, ο ηλικίας επτά ετών βελγικός ποιμενικός, ήταν μόνο ένας από τους φιλικούς στόχους που πέτυχαν οι Γαλλοι αστυνομικοί εκείνο το βράδυ, όπου έριξαν πάνω από 5.000 σφαίρες, ενώ οι τρομοκράτες μόλις 11, καθώς είχαν στην κατοχή τους μόνο ένα αυτόματο όπλο, όπως αποκαλύπτει η Daily Mail.

Κατά την επιχείρηση εκείνη, όπου εξολοθρεύθηκε ο Αμπαούντ και οι συνεργοί του που τον έκρυβαν, τραυματίστηκαν ακόμα γείτονες αλλά και ακόμα πέντε αστυνομικοί, όλοι από σφαίρες των ειδικών δυνάμεων. 

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis