Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:29 | 16/07/2022

Παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, τελέστηκε εχτές Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, τρισάγιο, στη θέση «Κρεμαστός Λαγός» στο Πανόραμα Βούλας, στη μνήμη των πεσόντων Πυροσβεστών Μπόσινα Ανδρέα και Σκούρτη Παύλου, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση καθήκοντος στη Βούλα Αττικής, στις 15-7-1999.

Το τρισάγιο τελέσθηκε από τον Πατήρ Γεώργιο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού  Αγίου Νεκταρίου Βούλας, στον τόπο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό.

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας ότι, «Συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του Ανδρέα Μπόσινα και του Παύλου Σκούρτη, οι οποίοι πριν από 23 χρόνια έχασαν τη ζωή τους, κατά την μετάβαση τους σε συμβάν. Να μνημονεύουμε το θάρρος, τη σεμνότητα, την τιμιότητα, την προσήλωση τους στο καθήκον. Και οι δύο ήταν μόλις 27 ετών. Οι  οικογένειες  τους στερήθηκαν τα παιδιά τους. Το Πυροσβεστικό Σώμα στερήθηκε ικανούς και αξιόλογους  συναδέλφους, ευσυνείδητους και αξιόλογους επαγγελματίες. Όμως το πέρασμά τους από τη ζωή και την υπηρεσία σημαδεύτηκε με πράξεις γενναιότητας και προσφοράς στον συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο. Ο Ανδρέας και ο Παύλος είναι φωτεινά παραδείγματα αλτρουισμού και αλληλεγγύης για όλους μας. Στο όνομα αυτών των δύο πυροσβεστών, τιμούμε όλους τους πυροσβέστες και τις πυροσβέστριες που θυσίασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος για να σώσουν ζωές και να προστατεύσουν συμπολίτες μας.  Σε κάθε πυροσβέστρια και σε κάθε πυροσβέστη οφείλουμε έμπρακτη ευγνωμοσύνη.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεχή, για την καθημερινή αφοσίωσή τους στην προστασία των συμπολιτών μας.»

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Επίσης στην τελετή, εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων, παρέστησαν από πλευράς του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Διοικητής  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Χατζόπουλος, ο Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχος Γεώργιος Πουλής, εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων, Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και Εθελοντικής Ομάδας Πυρόσβεσης Βούλας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων του Π.Σ. καθώς και πλήθος συναδέλφων.

Φωτογραφία

               

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis