Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 01/03/2022

Απάτες με θύματα ηλικιωμένες γυναίκες και πρόσχημα τη δήθεν εμπλοκή συγγενικών τους προσώπων σε τροχαία ατυχήματα, εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές της Χαλκιδικής, συλλαμβάνοντας δύο γυναίκες κι έναν άνδρα --όλοι βουλγαρικής καταγωγής και μεταξύ αυτών μάνα και γιος.

Είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα 24ωρα οι καταγγελίες δύο θυμάτων στην περιοχή των Νέων Μουδανιών. Οι καταγγέλουσες ανέφεραν ότι δέχθηκαν τηλεφωνήματα από άγνωστους, οι οποίοι απαιτούσαν χρήματα για να υποβληθούν τα παιδιά τους σε χειρουργείο, ως συνέπεια των υποτιθέμενων τροχαίων.

Η άμεση κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στην επ' αυτοφώρω σύλληψη μίας 54χρονης, η οποία είχε παραλάβει προηγουμένως τα χρήματα --20.000 ευρώ στην πρώτη και πάνω από 3.500 ευρώ στη δεύτερη περίπτωση. Τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή της συλληφθείσας και αποδόθηκαν στις παθούσες.

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε η εμπλοκή δύο ακόμη προσώπων στην υπόθεση, μίας 64χρονης και του 43χρονου γιου της. Η 64χρονη, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να εμπλέκεται σε δύο ανάλογες απάτες που καταγγέλθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε Αθήνα και Έβρο, κατά τις οποίες μόνο στη δεύτερη περίπτωση απέσπασε από το θύμα της 43.000 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τους συνεργούς τους, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis