Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:49 | 02/03/2022

Αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν επιστάμενες έρευνες και συστηματικούς ελέγχους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τρία άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

Ειδικότερα :

  • Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (01-03-2022) στην περιοχή των Μετεώρων Θεσσαλονίκης, 44χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου εκκρεμούν:

- Απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 6 μηνών, για τις πράξεις της απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της απειλής.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε κατόπιν εκδίκασης υπόθεσης για την οποία είχε σχηματισθεί σχετική δικογραφία από την ίδια Υπηρεσία σε βάρος του συλληφθέντα και (1) ακόμη ημεδαπού, για πράξεις που τέλεσαν τον Ιούνιο του 2020, σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού.

- Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Καβάλας, για την πράξη της συνέργειας σε παραλαβή και προώθηση στο εσωτερικό της χώρας πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στη χώρα κατά συρροή και

- Διάταξη του Προέδρου Εφετών Θράκης, με την οποία διατάχθηκε η διατήρηση της ισχύος του προαναφερόμενου εντάλματος.

  • Οι Αρχές της Γερμανίας διαβίβασαν στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης σε βάρος διεθνώς διωκόμενου ατόμου, για τα αδικήματα της Απάτης και περί Κ.Ο.Κ, πράξεις που τελέστηκαν στη Γερμανία από 28-09-2013 έως 08-03-2014 και 24-02-2017, 28-02-2018 αντίστοιχα και στη συνέχεια η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης διέταξε τη σύλληψη του ανωτέρω σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, προκειμένου να εκτίσει συνολική ποινή φυλάκισης (1) έτους και (8) μηνών για εκ προθέσεως οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης και για απάτη κατ’ επάγγελμα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων εντόπισαν τον ανωτέρω, πρωινές ώρες χθες (01-03-2022) στην περιοχή του Ευόσμου όπου και τον συνέλαβαν.

  • Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα βραδινές ώρες χθες (01-03-2022), 36χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Έδεσσας για διακεκριμένη κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis