Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:29 | 01/11/2022

Οριοθετημένη ήταν, σύμφωνα με την πυροσβεστική στις 11.30 τη νύχτα της Δευτέρας η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Καριώνα Λέσβου σε πευκόφυτες εκτάσεις. Πυροσβέστες, εθελοντές και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας συνέδραμαν από τις 8 το βράδυ στην περιοχή με όλες τους τις δυνάμεις, έπειτα από τον συναγερμό της Πυροσβεστικής.

Ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στο Βόρειο Αιγαίο, Δημήτρης Μπριόλας, επικεφαλής των δυνάμεων τόνισε ότι δεν κινδύνευσαν σπίτια και ζωές. Εκτιμάται όμως ότι κάηκαν πέντε στρέμματα τουλάχιστον δασικής έκτασης, σε περιοχή που οι πυροσβέστες χαρακτήριζαν ζούγκλα.

Διαβάστε επίσης

Η φωτιά αρχικά εκδηλώθηκε κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή του Καριώνα.

Πριν από τις 10 το βράδυ, πυροσβέστης τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ κρίνεται ελαφρύς ο τραυματισμός του.

Για τη φωτιά που ήταν ορατή από όλα τα χωριά της Γέρας το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γέρας- Ειδική ομάδα Εθελοντών είχε κάνει έκκληση σε όσους μπορούν να μεταβούν να βοηθήσουν μόλις ξέσπασε, ενώ η Πυροσβεστική ειδοποίησε άμεσα την Πολιτική Προστασία.

 

stonisi.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis