Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:10 | 09/02/2015

 

Αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη νωρίτερα σήμερα στη Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, όπου κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ "πυροβόλησαν στον αέρα" και από τα πυρά τραυματίστηκε ο επικεφαλής της αστυνομίας, ενώ στην πόλη αναμένεται ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

 

 

 

 

Όπως έγραψε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Le Figaro, ο διευθυντής της αστυνομίας της Μασσαλίας Πιέρ-Μαρί Μπουρνικέλ φέρεται να τραυματίστηκε στο περιστατικό που σημειώθηκε στη συνοικία Λα Καστελάν στη βόρεια Μασσαλία.

 

 

 

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται μάλλον για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών και η υπόθεση συνδέεται με τα ναρκωτικά.

Ο διευθυντής της αστυνομίας της πόλης έσπευσε στο σημείο μετά τους πρώτους πυροβολισμούς και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε φέρεται να δέχθηκε πυρά από αγνώστους.

Η αντιδήμαρχος της πόλης Καρολίν Ποζμεντιέ δήλωσε ότι εκκενώθηκε ένα σχολείο και πρόσθεσε: "Αυτή η μάχη κατά της διακίνησης ναρκωτικών είναι ένας μακροχρόνιος αγώνας".

 

 

 

 

Το περιστατικό σημειώθηκε την ημέρα κατά την οποία αναμένεται η επίσκεψη του Μανουέλ Βαλς ο οποίος είναι προγραμματισμένο να κάνει ειδική μνεία στη μείωση της εγκληματικότητας στη Μασσαλία.

Η περιοχή Καστελάν, όπου μεγάλωσε ο ποδοσφαιριστής Ζιντεντίν Ζιντάν, είναι μια από τις πιο φτωχές της πόλης. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια μετά το περιστατικό.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis