Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:37 | 19/04/2015

Νέα τραγωδία με μετανάστες. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ανοικτά της νήσου Λαμπεντούζα στην Ιταλία, όπου σκάφος που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες ανατράπηκε. Εκφράζονται φόβοι για 700 νεκρούς είπε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Μάλτας στο BBC.

Το δυστύχημα σημειώθηκε 130 μίλια ανοιχτά της Λαμπεντούζα. Η εφημερίδα Times of Malta μετέδωσε ότι σκάφος με περίπου 700 μετανάστες ανατράπηκε τα μεσάνυχτα, όταν οι επιβαίνοντες μετακινήθηκαν στην μία πλευρά του σκάφους. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχουν βρεθεί πολλά πτώματα και ότι έχουν διασωθεί μόνο 28 άτομα που θα μεταφερθούν στην Κατάνη της Σικελίας.  Οι επιχειρήσεις διάσωσης συντονίζονται από την ιταλική Ακτοφυλακή με τη συμμετοχή δυο πλοίων με σημαία Μάλτας.

Η ιταλική Ακτοφυλακή και το Πολεμικό Ναυτικό έχουν  έχουν περισυλλέξει 23 πτώματα. Οι διασωθέντες, στις πρώτες τους συνομιλίες με τους άνδρες της ιταλικής Ακτοφυλακής, συνεχίζουν να κάνουν λόγο για περισσότερους από 700 νεκρούς.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν Ιταλικά πλοία και το ναυτικό της Μάλτας, συνολικά 23 πλοία και τρία ελικόπτερα. Αν επιβεβαιωθεί ο αριθμός των νεκρών θα πρόκειται για την μεγαλύτερη τραγωδία με μετανάστες στην Μεσόγειο. Από τις αρχές του χρόνου πάνω από 1.500 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Δραματικό μήνυμα του Πάπα

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να μην σημειωθούν άλλα ναυάγια μεταναστών απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας πριν από λίγο στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Εκφράζω τον βαθύτατο πόνο μου. Απευθύνω έκκληση προς την διεθνή κοινότητα να δράσει με ταχύτητα και αποφασιστικότητα ώστε να μην επαναληφθούν άλλες παρόμοιες τραγωδίες. Είναι άνδρες και γυναίκες σαν εμάς, αδέλφια που πεινάνε, κατατρεγμένα, τραυματισμένα, θύματα της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή, αναζητούσαν την ευτυχία», τόνισε ο Ποντίφικας και κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν υπέρ των θυμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Reuters

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis