Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:03 | 19/07/2015

Για τον άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος στον Καρέα μίλησε ο Επιτελάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στέφανος Σπανέας.

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε δυο Mega ο κ. Σπανέας, φέρεται ότι παγιδεύτηκε στις φλόγες κατά τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε τον Υμηττό την Παρασκευή, και στην προσπάθειά του να σωθεί ανέβηκε περίπου 100 - 200 μέτρα στο βουνό. Ομως, δεν κατάφερε να ξεφύγει από την πύρινη λαίλαπα και κάηκε ζωντανός.

Ο κ. Σπανέας στην ερώτηση αν τελικά πέθανε από αναθυμιάσεις ή κάηκε, απάντησε πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία παγιδεύτηκε μέσα στις φλόγες, ωστόσο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την προανάκριση περιμένει το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Σημειώνεται, η ΕΜΑΚ «χτένιζε» την περιοχή μετά από καταγγελία της συζύγου ενός 47χρονου αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. πως ο άνδρας της που είχε βγει λίγο πριν από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στην περιοχή, αλλά από τότε δεν είχε δώσει σημεία ζωής από τότε.

Συγκεκριμένα, η σορός του εντοπίστηκε μέσα στα αποκαΐδια πολύ κοντά στο μνημείο πεσόντων πυροσβεστών, που είχαν απανθρακωθεί το 1995.

Πρόκειται για έναν κάτοικο του Καρέα, αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετούσε στις παιδικές κατασκηνώσεις και ήταν σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. 

Ο άνδρας έφυγε την Παρασκευή το πρωί από την οικία του, που βρίσκεται στην περιοχή, για να κάνει βόλτα τον σκύλο του, και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν. Η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνισή του στις αρχές, ενώ στο άκουσμα της είδησης πως εντοπίστηκε απανθρακωμένος άνδρας στην περιοχή, έσπευσε στο σημείο.

www.toxwni.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis