Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Κωνσταντίνος
18:26 | 12/09/2022

Του Αναστάσιου Βόπη*

Ένα όμορφο και ιδιαίτερο γεγονός συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων, λίγο μετά την υποδοχή του τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού και των Ιερών Λειψάνων.

Διαβάστε επίσης

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού που τελούνταν χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, προς έκπληξη όλων στο ναό προσήλθε ένα νιόπαντρο ζευγάρι, ο Κωνσταντίνος και η Ευαγγελία, οι οποίοι μόλις είχαν ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου.

Το ζευγάρι, αμέσως μετά το μυστήριο θέλησε να προσκυνήσει τόσο τον Τίμιο Σταυρό όσο και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που λίγο νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή τους και να λάβουν έτσι τη χάρη και την ευλογία του Θεού στο νέο τους ξεκίνημα.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, αφού ευλόγησε τους νεονύμφους ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος στη συνέχεια τους προσέφερε μία εικόνα της Παναγίας Ελευθερώτριας, ευχόμενος παράλληλα ο Τίμιος Σταύρος να προπορεύεται στη ζωή τους.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι ο Κωνσταντίνος είναι ο νέος Διοικητής της Τροχαίας Τρικάλων και μόλις πριν από λίγες ημέρες ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα.

*Ο Αναστάσιος Βόπης είναι αρθρογράφος του εκκλησιαστικού σάιτ orthodoxia.info

Πηγή:  larissanet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis