Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
21:49 | 20/06/2022

Πάνοπλοι άνδρες του λιμενικού σώματος με το δάχτυλο στην σκανδάλη πραγματοποιούν μία ακόμη υψηλού επιχειρησιακού βαθμό δυσκολίας περιπολία στο ακριτικό Καστελόριζο.

Σε ελάχιστη απόσταση από τα τουρκικά παράλια, σε μία περιοχή που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ακραίας τουρκικής προπαγάνδας.

Διαβάστε επίσης

Στο Καστελόριζο κάθε βράδυ διαφορετικού τύπου πλωτά του λιμενικού σώματος σαρώνουν την θαλάσσια περιοχή. Η κάμερα του MEGA πήρε μέρος σε μία από αυτές τις επιχειρήσεις με το πλοίο 134 του λιμενικού σώματος.

Το συγκεκριμένο σκάφος, ειδικής κατασκευής, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως 34 ναυτικών μιλίων, παρά το Γεγονός ότι το μήκος του ξεπερνά τα 16 m.

Στελεχώνεται από πέντε εκπαιδευμένους λιμενικούς και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει επιπλέον προσωπικό αναλόγως την αποστολή του. Ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός που έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και μήνες στα νησιά των Δωδεκανήσων σταμάτησε την τουρκική προκλητικότητα στην συγκεκριμένη περιοχή, με τους Τούρκους το τελευταίο χρονικό διάστημα να ακολουθούν τους κανόνες της θάλασσας.

Η Τουρκία για μία ακόμη φορά εργαλειοποιεί τους μετανάστες και στα επίσημα στατιστικά στοιχεία καταγράφεται ραγδαία αύξηση, ωστόσο στο Καστελόριζο οι ροές είναι μηδενικές και αυτό χάρη στην συνεργασία λιμενικού και στρατού.

Τα πλωτά του λιμενικού μαζί με τα πλοία του πολεμικού ναυτικού έχουν δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας του Καστελόριζου με όλους να είναι σε ετοιμότητα και με απόλυτη ψυχραιμία αποφασισμένη να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση.

megatv.com

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis