Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ
08:29 | 28/05/2022

Η κάμερα του MEGA κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από τις περιπολίες που κάνουν συνοριοφύλακες με θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών στο στενό ανάμεσα στη Σάμο και τα τουρκικά παράλια.

Μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα και οι συνοριοφύλακες της ελληνικής αστυνομίας εντοπίζουν ένα ύποπτο στίγμα στο στενό ανάμεσα στη Σάμο και τα τουρκικά παράλια.

Η προκλητικότητα των διακινητών τα τελευταία 24ωρα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή.

Με τη θερμική κάμερα οι Αρχές ελέγχουν το σημείο για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει. Η κάμερα του MEGA βρίσκεται σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ πηγαίνοντας σε μυστική τοποθεσία σε ύψωμα της ανατολικής Σάμου. Από εκεί ελέγχονται όλες οι κινήσεις στον θαλάσσιο χώρο.

Η Σάμος από την αρχή της εβδομάδας έχει μπει στο στόχαστρο του Ερντογάν που κάνει τα στραβά μάτια αφήνοντας τους διακινητές να ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια για τα ελληνικά νησιά.

Η αυξανόμενη ένταση από την Τουρκία έχει θέσει σε επιφυλακή τις Αρχές που εκτός από τις περιπολίες στη θάλασσα σαρώνουν την περιοχή με θερμικές κάμερες 24 ώρες την ημέρα.

Οι Τούρκοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τα σημεία όπου οι Αρχές έχουν τοποθετήσει τις κάμερες. Χρησιμοποιούν drones, όμως οι κινήσεις αυτές γίνονται αντιληπτές από αστυνομία και λιμενικό.

Οι δουλέμποροι έχουν βάλει στο στόχαστρο τα ακρωτήρια Πράσος και Γάτος και εκεί αφήνουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έρχονται από τα τουρκικά παράλια.

Οι κινήσεις των Τούρκων διακινητών έχουν θέσει σε επιφυλακή την ΕΛ.ΑΣ κι ειδικά τις νυχτερινές ώρες εκεί όπου έχουν επιλέξει να κάνουν τα ταξίδια “θανάτου” οι διακινητές.

Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο με την εργαλειοποίηση των μεταναστών βλέπει ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, μιλώντας στο MEGA.

«Με 590 άτομα σε ένα βράδυ να προσπαθούν οι δουλέμποροι να τα περάσουν στα ελληνικά νησιά, είναι σίγουρα επιχείρηση και κάτω από τις ευλογίες του επίσημου τουρκικού κράτους».

Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν αναπτυχθεί περισσότερα από 60 πλωτά του λιμενικού σώματος που αποτρέπουν καθημερινά δεκάδες περιστατικά παράνομης εισόδου Τούρκων διακινητών στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis