Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:50 | 12/03/2015

Η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης απέστειλε έγγραφο προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών στο οποίο καταγγέλλει τις παραβλέψεις των Βουλγάρων

«Δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει, βάση των διμερών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε η πρόεδρος των αστυνομικών Ροδόπης

Με έγγραφό της προς το αρμόδιο υπουργείο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, «καρφώνει» τους Βούλγαρους οι οποίοι λησμόνησαν να ανεφοδιάσουν τη γεννήτρια πετρελαίου στο μεθοριακό σταθμό Κομοτηνής-Νυμφαίας, που υπάρχει για να εξυπηρετεί έκτακτες ανάγκες. Έκτακτη ανάγκη ήταν η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε την ορεινή Ροδόπη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το χιόνι στρώθηκε και στο μεθοριακό σταθμό με αποτέλεσμα να διακοπεί επί ώρες η ηλεκτροδότηση. Αυτό είχε σαν συνέπεια να τεθούν εκτός λειτουργίας τα κλιματιστικά και τα υπόλοιπα θερμαντικά σώματα που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί και των δύο χωρών. Μόνη λύση ήταν η γεννήτρια η οποία δεν πήρε μπρος γιατί δεν ήταν επαρκώς εφοδιασμένη με πετρέλαιο.

Για το θέμα μίλησε στο «Χ» η πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης Σταυρούλα Τζατζανά σημειώνοντας τα εξής: «Για αρκετές ώρες οι αστυνομικοί έμειναν εκεί χωρίς φωτισμό, χωρίς θέρμανση και φυσικά αυτό είχε συνέπειες και στην εκτέλεση της υπηρεσίας τους, καθότι δεν μπορούσε να γίνει ο έλεγχος των εγγράφων των ταξιδιωτών». Εκτός από όλα αυτά οι αστυνομικοί της Ροδόπης είχαν να αντιμετωπίσουν και βλάβη στο δίκτυο εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Cosmote, γεγονός που διέκοψε σχεδόν την επικοινωνία τους.

Τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν, αλλά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης δεν παρέβλεψε το θέμα. Θέλοντας να προλάβει μελλοντικά προβλήματα, απέστειλε έγγραφο προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών στο οποίο καταγγέλλει τις παραβλέψεις των Βουλγάρων. «Λέμε ότι δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει βάση των διμερών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Είναι δική τους υποχρέωση, εμείς και να θέλαμε δεν μπορούσαμε και να παρέμβουμε στον εφοδιασμό του πετρελαίου, είναι δική τους υποχρέωση. Η Ένωση μας απέστειλε έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία αναφέροντας την κατάσταση που επικρατεί εκεί», είπε η κ. Τζατζανά. Η γεννήτρια γέμισε πετρέλαιο, αλλά η Ένωση θα βρίσκεται σε «επιφυλακή»,  για την ασφάλεια των αστυνομικών που υπηρετούν στα σύνορα και φυσικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχόμενων.

Τώρα όσοι αναρωτιούνται πως παρέμειναν επί ώρες οι αστυνομικοί χωρίς θέρμανση σε συνθήκες ψύχους, είναι όντως απορίας άξιον. Αρκεί να δει κανείς τις φωτογραφίες με το χιόνι να σκεπάζει τις προκάτ κατασκευές.

Όλγα Τσιούλφα,

 xronos.gr

Policenet.gr © | 2025 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis