Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:50 | 15/11/2019

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, σε μία χρονική περίοδο που τα Εξάρχεια «βράζουν» και οι κουκουλοφόροι εμφανίζονται αποφασισμένοι για εκτεταμένα επεισόδια - απάντηση στην αλλαγή στάσης της ΕΛ.ΑΣ., ιδίως το τελευταίο δίμηνο.

Τα φετινά μέτρα ασφαλείας θα είναι τα πιο αυστηρά των τελευταίων ετών, με περισσότερους από 5.500 αστυνομικούς κάθε υπηρεσίας στους δρόμους. Το βάρος πέφτει στους άνδρες της Ασφάλειας που έχουν ήδη επιτηρούν το Πολυτεχνείο, την ΑΣΟΕΕ, τη Νομική κι άλλες μεγάλες πανεπιστημιακές σχολές σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, στις διμοιρίες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ που σηκώνουν το βάρος της καταστολής των επεισοδίων και τη νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» (σ.σ. η νέα «ΔΕΛΤΑ»).

Από αέρος θα υπάρχει επιτήρηση τόσο από το ελικόπτερο της Αστυνομίας όσο και από drones, υπό τον φόβο... αντιεξουσιαστικού παρκούρ. Στους δρόμους θα δούμε ξανά και τους «Αίαντες», τα ειδικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που μπορούν να εκτοξεύσουν νερό με πολύ μεγάλη πίεση και στο... πεδίο της μάχης έχει φανεί ότι αποτελεί φόβητρο για τους κουκουλοφόρους.

Οι εκκενώσεις υπό κατάληψη κτιρίων -ιδίως αυτές που χρησιμοποιούνταν ως στέκια αντιεξουσιαστών όπως η «Gare» και η «Βανκούβερ»-, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, το «πρέσινγκ» σε οργανώσεις του αναρχικού χώρου και γενικότερα η αλλαγή στάση της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι σε αυτό που χαρακτηρίζονταν «άβατο των Εξαρχείων», έχουν προκαλέσει έντονες διεργασίες στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Κι αυτό είναι κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους αξιωματικούς που είναι επιφορτισμένοι με τον σχεδιασμό των μέτρων τάξης.

«Η απάντηση στην κρατική βία είναι η βία, η ανακατάληψη των εκκενωμένων καταλήψεων είναι μία από τις προτεραιότητές μας και οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι οι μπάτσοι να φύγουν από τις γειτονιές μας», διαμηνύουν με κείμενο τους στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρχικές ομάδες των Εξαρχείων.

[custom:google-ads]

Ανησυχία για καταδρομικές ενέργειες

Οι Έλληνες αντιεξουσιαστές έχουν απευθύνει κάλεσμα σε ομοϊδεάτες τους από χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο κ.ά.), κάτι που βέβαια δεν προξενεί εντύπωση στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς ουκ ολίγες φορές έχουν γίνει συλλήψεις και προσαγωγές κουκουλοφόρων από το εξωτερικό. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου θα σχηματιστεί φραγμός από τουλάχιστον 15 κλούβες των ΜΑΤ προκειμένου να μην μπορεί κανείς να πλησιάσει.

Έντονη ανησυχία υπάρχει και για καταδρομική επίθεση σε Αστυνομικό Τμήμα εκτός του κέντρου των Αθηνών. Η οργάνωση «Μηδενιστική Ταξιαρχία», σε κείμενο με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Α.Τ. Πεντέλης, απευθύνει παρακινεί σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στόχων και πέραν του κέντρου των Αθηνών:

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να εξαπλώσουμε τη σύγκρουση έξω από τα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας γενικά. Αυτή τη στιγμή, τα Εξάρχεια είναι το επίκεντρο της προσοχής και της "ασφάλειας", και πιστεύουμε ότι συγκεντρώνοντας τις επιθέσεις και τις συγκρούσεις σε ένα μόνο μέρος της πόλης μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει παρά θετικές».

Πηγή: reader.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό σε Α.Τ. Πόρτο Ράφτη και ΕΛΤΑ


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis